Tortul pasiunii: o rețetă delicioasă

Nimic nu se compară cu un tort home made. Această rețetă te va atrage sigur, iar rezultatul va fi foarte delicios. 

Pentru şase porţii; timp de preparare o oră

Ingrediente

  • 170 de grame de dulceaţă de caise
  • 500 de mililitri de frişcă lichidă
  • 500 de mililitri de mascarpone
  • 80 de grame de zahăr pudră
  • 200 de grame de foi de cremşnit
  • un blat de tort
  • 100 de grame de piure de piersici
  • 100 de grame de ciocolată de menaj
  • 50 de grame de zahăr pentru caramelizat

Preparare

Foile de cremşnit de fărâmiţează. Se bate frişca lichidă cu mixerul până capătă o consistenţă tare. Se pune toată cantitatea de mascarpone peste frişca bătută, se adaugă zahărul pudră şi se bate totul cu mixerul până se omogenizează.

Pentru sirop: se amestecă 30 de grame de piure de piersici cu 70 de mililitri de apă.

Se separă blaturile şi se ung ambele părţi cu o pensulă înmuiată în sirop. Se aşază într-o tavă cu fundul detaşabil prima felie de blat de tort, se adaugă un strat generos de cremă de mascarpone şi frişcă, apoi un strat de dulceaţă de caise, un strat de foi de cremşnit fărâmiţate şi încă un strat de mascarpone şi frişcă. La final se pune a doua felie de blat însiropată şi se bagă totul la frigider pentru minim 30 de minute.

Ciocolata de menaj se fărâmiţează şi se pune pe foc mic într-o cratiţă, amestecând continuu până devine lichidă. Se toarnă ciocolata topită peste şi se scoate tortul din formă. Se ornează cu un strat de foi de cremşnit fărâmiţate.

Pentru decor: se pune zahărul într-o cratiţă, la foc mic şi se lasă la caramelizat până prinde o culoare maro deschis. Se pune peste tort zahărul caramelizat cu o linguriţă şi se trage de firele de zahăr rapid astfel încât să se formeze o pânză de zahăr caramel.

Foto Sebastian Enache

Tags:
,
roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro