Top 10 cele mai vizitate orașe în 2015

Vrei să mergi în vacanță și nu știi unde? Îți prezentăm cele mai vizitate orașe ale acestui an, conform publicaţiei CN Traveler.

  1. Londra, Marea Britanie

Aproximativ 18 milioane de turiști sunt așteptați anul acesta să viziteze Londra. În ceea ce privesc banii, experții se așteaptă ca turiștii să cheltuiască aproximativ 20 de miliarde de dolari.

  1. Bangkok, Thailanda

Orașul cu cea mai rapidă creștere a numărului de turişti şi a banilor cheltuiţi de acestia din 2014, acesta a crescut cu 11,8% ajungând la 12 miliarde de dolari.

  1. Paris, Franța

Orașul luminilor, al dragostei și cu cereri în căsătorie în fața Turnului Eiffel. Lista de atracții cuprinde Catedrala Notre-Dame, Arcul de Triumf, Muzeul Louvre și, desigur, restaurantele cu mâncare gourmet. În acest an sunt așteptați aproximativ 16 milioane de turiști.

  1. Dubai, UAE

Dubai a urcat un loc în topul din 2014, depășind Singapore. Peste 14 milioane de turiști sunt așteptați anul acesta să viziteze acest oraș luxuriant.

  1. Istanbul, Turcia

Cel mai mare oraș din Turcia așteaptă aproximativ 13 milioane de turiști. Locația sa între Europa și Asia aduce o mare internațională de turiști.

  1. New York, SUA

New York este un oraș extrem de vizitat de către turiști, în acest an sunt așteptați aproximativ 12 milioane de vizitatori. New York este pe primul loc ca destinație pe continentul Americii de Nord, urmat de LA și Miami.

  1. Singapore

Deși este considerată o țară mică, gama largă de oferte culturale atrage milioane de turiști în fiecare an. Engleza este una dintre cele patru limbi oficiale ale țării, astfel încât numărul vizitatorilor din Vest este în creștere.

  1. Kuala-Lumpur, Malaezia

Kuala-Lumpur a cunoscut o creștere lentă, dar constantă în turism în ultimii ani. Majoritatea vizitatorilor vin din Australia, Singapore, Filipine și Indonezia.

  1. Seoul, Coreea de Sud

Turismul in Coreea este în creștere, anul acesta sunt așteptați peste 10 milioane de turiști.

  1. Hong Kong

Deși Hong-Kong este din nou parte din China, această regiune semi-autonomă își face propriile reguli. De exemplu, turiștii din SUA, Canada și Marea Britanie nu au nevoie de viză.

Foto Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro