TNB: o nouă piesă în premieră

Ilinca Goia şi Ioan Andrei Ionescu într-o tulburătoare poveste de dragoste, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Ilinca Goia şi Ioan Andrei Ionescu într-o tulburătoare poveste de dragoste, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

 

Din 29 mai 2014, de la ora 20.00, în Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti, doi îndrăgiţi şi experimentaţi actori ai teatrului, Ilinca Goia şi Ioan Andrei Ionescu vă dau întâlnire cu o tulburătoare poveste de dragoste, „Anonimul Veneţian“ (Anonimo veneziano) de Giuseppe Berto.

Spectacolul s-a născut din dorinţa celor doi interpreţi de a se confrunta cu partituri dramatice generoase şi s-a împlinit sub auspiciile Centrului de Cercetare şi Creaţie Teatrală «Ion Sava».

Devenită celebră datorită marelui ecran, povestea de iubire imaginată de Giuseppe Berto (1914-1978), cunoscut romancier, dramaturg, scenarist şi jurnalist italian, s-a bucurat de un succes fulminant. Publicată în 1970, ecranizată, tot atunci,  şi încununată cu două premii David di Donatello, povestea a făcut înconjurul lumii şi datorită traducerii în engleză, realizate de Valery Southorn, în 1973.

„Anonimul Veneţian“ este o scurtă şi ultimă întâlnire între doi oameni care au cunoscut, de tineri, marea dragoste unul în braţele celuilalt şi pe care viaţa, cu meandrele ei imprevizibile, i-a separat. Se regăsesc pentru o zi. O trăiesc cu intensitatea unei vieţi întregi.  Două firi pătimaşe, imprevizibile, prinse într-o iubire ca-n filme şi un final mai presus de o … moarte la Veneţia; pe ei nimic nu-i poate despărţi, dincolo de toate despărţirile… Contribuie la atmosfera spectacolului şi scenografia Florilenei Popescu Fărcăşanu şi ilustraţia muzicală semnată de Vasile Manta.

Următoarele reprezentaţii vor avea loc la începutul lunii viitoare, în zilele de: 1, 4, 7 şi 8 iunie, de la ora 20.00.

Foto: Tudor Predescu 

Tags:
,