Spectacol parizian prezentat în avanpremieră de Teatrul de Operetă

„Costumul“, o producţie a Teatrului Bouffes du Nord din Paris va fi prezentat în avanpremiera festivalului muzical „Viaţa e frumoasă“, la Operă, pe 22 şi 23 septembrie.

„Costumul“, o producţie a Teatrului Bouffes du Nord din Paris va fi prezentat în avanpremiera festivalului muzical „Viaţa e frumoasă“, la Operă, pe 22 şi 23 septembrie.

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ prezintă duminică, 22 septembrie, şi luni, 23 septembrie, spectacolul muzical „Costumul” (The Suit), o producţie a Teatrului Bouffes du Nord din Paris în regia, adaptarea şi muzica lui Peter Brook, Marie-Hélène Estienne şi Frank Krawczyk.

Spectacolul se desfăşoară în avanpremiera Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical „Viaţa e frumoasă!“ (care va avea loc anul acesta între 7 şi 17 noiembrie), care va reuni o serie de spectacole, concerte, gale şi activităţi conexe (lansări de carte, seri muzicale tradiţionale, workshopuri).
Adaptat după nuvela cu acelaşi titlu a lui Can Themba, un scriitor sud-african de culoare, spectacolul „Costumul“, montat iniţial în limba franceză, a revenit, în 2012, la Theatre des Bouffes du Nord, teatrul parizian pe care Peter Brook l-a făcut celebru şi pe care l-a condus mai bine de 30 de ani. Noua montare este realizată în limba originală (engleză) şi se află, conform celor doi regizori, „undeva între limba vorbită şi cea cântată“.

Spectacolul, care face parte din stagiunea curentă a teatrului francez, este o poveste plină de umor despre „costumul“ lăsat în urmă de un amant fugar în casa iubitei sale, costum care devine personajul central al poveştii. Acţiunea este plasată în Africa de Sud a anilor 50 şi include melodiile de jazz ale vremii, interpretate live de un grup de patru actori, alături de o mică orchestră.

Cu: Nonhlanhla Kheswa, Jared McNeill, William Nadylam. Muzicieni: Arthur Astier (chitară), Raphaël Chambouvet (pian), David Dupuis (trompetă).

Foto: Johan Persson