Spectacol al Teatrului Naţional din Sofia, la Bucureşti

Turneul internaţional al teatrului bulgar ajunge la TNB cu spectacolul „Don Juan“.

 

Unul dintre cei mai apreciaţi regizori contemporani din estul Europei, Alexander Morfov revine la începutul lunii aprilie la Teatrul Naţional din Bucureşti cu o producţie multipremiată a Teatrului Naţional „Ivan Vazov“ din Sofia, „Don Juan“ după Jean-Baptiste Molière. Punerea în scenă a lui Alexander Morfov a fost încununată de două ori cu premiul pentru cel mai bun spectacol şi cea mai bună regie, precum şi cu două premii pentru actori în rol secundar.

Don Juan, pentru unii seducătorul fără pereche, pentru alţii arogantul, suficientul, egocentricul, libertinul, eternul răzvrătit, este, pentru regizorul acestui spectacol, persoana care întruchipează libertatea fără limite. Pentru că atunci când „un om devine conştient de totala lui libertate, el înţelege că nu are cu cine să o împartă. Libertatea e ca celebritatea; ambele depind de societatea în care trăim“, spune Alexander Morfov.

Spectacolul Don Juan

Spectacolul va avea loc duminică 7 aprilie 2013, de la ora 19.00, la Sala Mare a TNB, într-o singură reprezentaţie. Durează 2 ore şi 40 de minute, cu pauză şi este jucat în limba bulgară, cu supratitrare în limba română. Biletele s-au pus în vânzare la agenţia de bilete a TNB.  Preţul biletelor: 50, 40, 30, 16 lei.