Primul spectacol al toamnei la Teatrul Naţional Bucureşti

„Omul care a văzut moartea“ este prima piesă a stagiunii care va fi prezentată în sălile de spectacol de la Teatrul Naţional Bucureşti.

„Omul care a văzut moartea“ este prima piesă a stagiunii care va fi prezentată în sălile de spectacol de la Teatrul Naţional Bucureşti.

„Omul care a văzut moartea“, una dintre cele mai jucate piese ale lui Victor Eftimiu, vede luminile rampei într-o viziune modernă, plină de ritm, realizată pe scena Sălii Mici a Naţionalului bucureştean.

Intriga, pe scurt: Senzaţional! Planuri electorale date peste cap într-un oraş de provincie! Din cauza vieţii grele, un cetăţean a încercat să se sinucidă. În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul  Zilei. Oraşul îl vrea primar, familia este dezbinată. Politica va învinge dragostea? Deznodământ tulburător! Informaţii noi arată că povestea a fost doar o farsă. Un impostor a înscenat totul în detaliu. Cine este până la urmă OMUL CARE A VĂZUT MOARTEA şi a bulversat viaţa unui oraş?

Haimanaua simpatică şi plină de haz, de tip hollywoodian, ajunge pe scena TNB în interpretarea lui Lari Giorgescu, tânărul actor nominalizat la ultima ediţie a Premiilor UNITER, la categoria cel mai bun actor (pentru performanţa din D’ale noastre).

În distribuţie sunt nume consacrate ale Naţionalului: Ilinca Tomoroveanu / Adela Mărculescu, Costel Constantin, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Răzvan Oprea. Regia îi aparţine lui Dan Tudor, scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, iar muzica de Gabriel Basarabescu. 

Premiera oficială a spectacolului va avea loc duminică, 22 septembrie 2013, de la ora 20.00.

Foto: Ionel Nicolaev