Pe 30 august, ShortsUP scoate filmele scurte În Parc

Scurtmetrajele cele mai iubite de public se văd la Teatrul de Vară Herăstrău. Au călătorit la festivaluri, au traversat mări şi ţări, au fost premiate, dar mai ales iubite şi aplaudate de public. Nu mai au nevoie de podium, premii sau covor roşu, ci de un loc unde să-şi exerseze magia, sub cerul liber.

Scurtmetrajele cele mai iubite de public se văd la Teatrul de Vară Herăstrău. Au călătorit la festivaluri, au traversat mări şi ţări, au fost premiate, dar mai ales iubite şi aplaudate de public. Nu mai au nevoie de podium, premii sau covor roşu, ci de un loc unde să-şi exerseze magia, sub cerul liber.

Pe 30 august, la Teatrul de Vară din Herăstrău, e ShortsUP În Parc, un eveniment-retrospectivă ce aduce la un loc cele mai populare filme scurte incluse în selecţiile ShortsUP din 2013 – 2014. Înainte să se întoarcă în spaţii convenţionale de proiecţie, scurtmetrajele fac o ultimă evadare de vacanţă într-un loc de poveste. Hohotele de râs şi emoţiile concentrate vor ţine ritmul unei seri ShortsUP de film şi de muzică, ce va completa seara în parc. 

Preferatele publicului sunt comedii savuroase sau drame intense despre întâmplări aparent banale, dar de fapt capabile să schimbe vieţi peste noapte. Câştigătorul Ursului de Cristal la Festivalul de Film de la Berlin, Julian (r. Matthew Moore, Australia, 2011), e povestea unui băieţel de 9 ani care descoperă puterea ambiţiei într-o zi obişnuită la şcoală. Copilăria îşi revendică drepturile la orice vârstă, într-un scurtmetraj plin de imaginaţie şi umor.

Circuitul iubirii e rezumat în Dragoste la prima vedere (r. Mark Playne, Spania/Marea Britanie, 2011), un romance amuzant şi sensibil ce face radiografia bucuriei fără cuvinte, doar cu muzică. Inovaţia vizuală vine de la Eşarfa pierdută (r. Eoin Duffy, Irlanda, 2013), animaţie premiată la L.A. Shorts Fest şi nominalizată la European Film Awards. Veveriţa Albert are o singură zi pentru a-şi înfrunta fricile şi pentru a-şi găsi eşarfa, o zi care-i va schimba complet viaţa.

Programul ShortsUP În Parc include şi marele câştigător al Premiului Publicului de la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, Problema Voorman (r. Mark Gill, UK, 2012), scurtmetraj britanic nominalizat la Oscar care-i are în prim plan pe actorii Martin Freeman şi Tom Hollander.

Ultimul eveniment ShortsUP din sezonul 2013-2014 e găzduit la Teatru de Vară din Herăstrău, situat în cel mai mare parc din capitală şi cel mai mare parc european din interiorul unui oraş. Spectatorii vor vedea filmele scurte din gradenele amfiteatrului înconjurat de natura, de la 21:00 până la 23:00. Accesul se face de la 19.00, căci atmosfera ShortsUP va fi completată de muzica live şi poveşti cinematografice cu invitaţie la visare, ce vor anima ultimele zile ale verii. Amfiteatrul în aer liber se află foarte aproape de intrarea în Parcul Herăstrau de la Arcul de Triumf.   

Biletele la ShortsUP În Parc pot fi achiziţionate în avans la preţul de 25 de lei pe seară în perioada 1-10 august sau 30 de lei pe seară în perioada 10-29 august, din reţelele MyTicket şi Eventim. Un număr limitat de bilete va fi disponibil spre vânzare şi la intrare, la preţul de 35 de lei.

ShortsUP face selecţii tematice cu cele mai premiate filme scurte din toata lumea, fie că e vorba de ficţiuni, animaţii, documentare sau filme scurte experimentale. Scurtmetrajele ajung în atenţia publicului larg în fiecare sezon, prin evenimente şi zilnic, prin platforma de recomandări online www.shortsup.ro. În ultimii 5 ani, evenimentele ShortsUP au fost adesea experienţe interactive şi mixuri neconventionale între film si arte conexe cinematografiei. ShortsUP Musicology a fuzionat scurtmetrajele cu muzica pe scena Operei Nationale Bucureşti, iar Adevar sau Provocare a explorat graniţa dintre cinema şi teatru la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. O dată pe an, ShortsUP organizează Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, maratonul nocturn al iubitorilor de cinema in doze mici.