O nouă piesă în regia lui Radu Afrim, la TNB

La a treia colaborare cu teatrul naţional, tânărul regizor român pune în scenă piesa „Hoţi“, a scriitoarei Dea Loher.

La a treia colaborare cu Teatrul Naţional, tânărul regizor român pune în scenă piesa „Hoţi“, a scriitoarei Dea Loher.

Pentru cea de-a treia lui colaborare cu Teatrul Naţional din Bucureşti, regizorul Radu Afrim a ales piesa „Hoţi“, aparţinând scriitoarei Dea Loher, unul dintre cele mai în vogă nume din dramaturgia europeană actuală. Este totodată cea de-a treia piesă a autoarei pusă în scenă de Radu Afrim, după „Adam Geist“ la Teatrul „Maria Filotti“ din Brăila şi „Piaţa Roosevelt“ la Teatrul Naţional din Timişoara.

„Hoţi“ este şi primul spectacol de la Sala Studio, revenită de curând în circuitul teatral, care foloseşte spaţiul de tip Arenă, formulă cu care publicul nu s-a mai putut întâlni în această sală de peste trei decenii.

Lumea imaginată de Dea Loher este o lume a oamenilor care se strecoară prin propria existenţă, temători şi prevăzători, ca şi cum viaţa asta nu le-ar aparţine sau n-ar avea dreptul s-o trăiască. Ca nişte hoţi. Dea Loher are texte traduse în peste 30 de limbi şi montate pe cele mai importante scene din lume.

Distribuţia: Marius Manole, Cornel Scripcaru, Ana Ciontea, Mihai Călin, Medeea Marinescu, Liliana Ghiţă, Claudiu Bleonţ, Natalia Călin, Diana Dumbravă, Conrad Mericoffer, Aida Avieriţei, Irina Antonie, Diana Roman, Aris Bănuţoiu. Scenografia: Andreei Săndulescu; muzica: Vlaicu Golcea; coregrafia: Andrea Gavriliu.

Puteţi să mai cumpăraţi bilete pentru primele spectacole de pe 4 şi 5 februarie.

Radu Afrim

Conrad Mericoffer şi Aida Avieriţei

Foto din spectacol: Augustin Bucur / Teatrul Naţional Bucureşti