Flori, fete și teatru. La ce piese de teatru mergem?

Filme, muzică, vedete, ne-am ocupat de toate și am uitat de teatru. Dar ne apucăm de treabă și venim cu teatru și flori, așa că iată recomandările redacției.

Psycho

Dacă îți sună cunoscut titlul e pentru că acțiunea celebrului film regizat de Alfred Kitchcock se mută pe scena de teatru, la Apollo111 Teatrul. La motelul Bates există mereu camere libere și o atmosferă intimă. Atunci când Mary Crane caută un refugiu, îl găsește aici. Norman Bates, proprietarul sensibil și un pic prea atașat de mama lui, e dispus să o asculte. Camerele din motel sunt mici și curate, iar Fecioara Maria ocrotește clienții de pe pereți. Într-una dintre ele, Mary Crane o întâlnește pe doamna Bates, mama lui Norman. Sau poate pe altcineva. Nu va afla niciodată.

„Psycho” este un spectacol despre teama de a recunoaște ce am fi in stare să facem pentru ceea ce iubim. O poveste polițistă despre o iubire secretă cu final neașteptat. Un tribut adus lui Alfred Hitchcock și unui personaj unic în literatura și filmul american.

 

2 femei contemporane

De-a lungul istoriei nu s-au schimbat prea multe lucruri în ceea ce privește statutul, condiția, prezența în funcții de conducere a femeii, felul în care suntem divizați social în două categorii distincte și mai ales ce impact are asta asupra noastră. 2 FEMEI CONTEMPORANE este un spectacol care îți propune cu umor și în același timp cu seriozitate o perspectivă asupra acestor problematici. Și poți să-l vezi la Linotip – Centru Independent Coregrafic, pe 29 mai.

SubPământ. Valea Jiului după 1989

SubPământ este un proiect de reconstrucţie performativă a poveştilor-document care fundamentează istoria comunităţilor din Valea Jiului, aflate la limita dintre supravieţuire, migraţie, dispariţie şi posibilă reconstrucţie. Spectacolul îşi propune revalorizarea poveştilor, a problemelor şi culturii unor categorii sociale afectate decisiv de procesele violente ale tranziției românești. Se joacă la Macaz Bar Teatru Coop, iar intrarea e liberă.

 

erika
erika.chivu@ringier.ro