Tartă cu ciocolată şi ricotta

Ciocolata este cel mai dulce răsfăț, dar ce zici de o tartă cu ciocolată… din abundență?  

Ingrediente pentru aluat:

  •  250 de grame de făină
  • şase linguri de zahăr
  • jumătate de pachet de unt
  • un ou întreg şi un gălbenuş
  • un praf de sare

Ingrediente pentru compoziţie:

  • 300 de grame de ricotta
  • un ou întreg
  • un albuş bătut spumă
  • o lingură de făină
  • 100 de grame de ciocolată pe care o topeşti pentru glazură.

Mod de preparare:

Într-un castron mai adânc pui făina, untul, pe care l-ai ţinut în prealabil 30 de minute la temperatura camerei, şi pe care-l tai cubuleţe. Adaugă oul, gălbnuşul, zahărul şi puţină sare. Amesteci totul până devine o pastă omogenă, destul de tare. Când e gata îl laşi îl laşi la frigider timp de 30 de minute.

În alt vas aşezi ricotta, oul, zahărul, făina şi amesteci cu mixerul până se transformă totul într-o cremă. Când e gata, scoate aluatul din frigider, întinde-l într-o foaie de plăcintă şi aşează-l într-o formă de tartă. Nu arunca bucăţile de aluat care rămân pe dinafară. Separat, bate albuşul bine până se face spumă, toarnă deasupra un praf de sare, apoi adaugă-l la compoziţie cu ricotta. Amestecă bine apoi toarnă umplutura astfel obţinută peste aluat. Fâşiile subţiri de alut le aşezi deasupra, ca un grilaj. Pune tarta în cuptorul încis, la foc potrivit, timp de aproximativ 40 de minute. După ce o scoţi din cuptor, o laşi să se răcească timp un sfert de oră apoi adaugi deasupra ciocolata topită.

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro