Supă cremă de praz, morcovi şi chili

Legumele colorate sunt la protagonistele sezonului cald. Nu te sfii și folosește-le din abundență. Pentru prânzurile din zilele calde, această rețetă este nemaipomenită. 

Ingrediente (pentru patru porţii)

  • 600 de grame de cartofi,
  • 200 de grame de morcovi,
  • 100 de grame de ţelină,
  • 200 de grame de praz,
  • 150 de grame de ardei (roşu, galben, verde),
  • 100 de mililitri de smântână lichidă dulce,
  • 0,20 de grame de fulgi de chili,
  • 30 de grame de unt,
  • sare,
  • piper.

Preparare

Se taie cartofii, morcovii, ţelina, prazul şi ardeiul în cubuleţe. Se pun toată legumele, în afară de praz, la fiert într-o oală astfel încât apa să le acopere integral. Într-o tigaie se lasă la topit untul, se pune prazul, se lasă la înnăbuşit şi se stinge cu o lingură de ulei de măsline. Se adaugă şi prazul peste celelalte legume şi se lasă la fiert 30 de minute la foc mediu. Se iau de pe foc, se pasează cu blenderul, se adaugă smântâna lichidă şi fulgii de chili pisaţi şi se omogenizează.

Foto Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro