Shot-uri potrivite pentru fete și momentele în care le poți testa

Shot-urile par mai degrabă genul de digestive destinate bărbaților. În combinațiile și contextele potrivite, concentratul de alcool, în pahare mici, poate fi însă și o băutură pentru femei. Cât, când, unde și ce să consumi?

 

Domnii preferă shot-urile pentru ieșirile în oraș, așa se face că au apărut și baruri specializate, pentru a testa o varietate foarte mare de rețete. Aici pot veni însă și doamnele, pentru care sunt pregătite licori diferite, dulci-fructate, dar servite în aceleași pahare minuscule. În contexte sociale, alături de gașca de prieteni sau atunci când te pregătești să sărbătorești un eveniment, vei dori poate să testezi această variantă, în locul clasicului vin sau al cocktailurilor.

 

Ce trebuie să știi?

 

Ce este un shot

Cuvântul shot – cu alte sensuri, la origine – a intrat în așa-zisul dicționar urban desemnând o cantitate mică de băutură tare, servită într-un pahar special, de dimensiuni foarte reduse și în reprize succesive. Datorită acestei combinații, am putea spune că este un concentrat. Paharele pentru shot-uri sunt, de obicei, umplute cu băuturi spirtoase (whiskey, tequila, Jagermeister, rom) și lichioruri, pregătirea lor, ca și modul în care se bea un shot, constituind un adevărat ritual, după cum poți afla din acest articol.

 

Este sau nu o băutură pentru femei?

Răspunsul este da, cu condiția să fii atentă la dozaj și la combinații. A consuma alcool în cantități limitate este o recomandare valabilă în mod general, însă cu atât mai utilă femeilor, care metabolizează alcoolul mult mai greu decât bărbații, după cum atrag atenția medicii.

 

Evită shot-urile succesive, sau limitează numărul la două, în așa fel încât să păstrezi limitele distracției la parametri compatibili cu sănătatea și cu starea de bine. Vestea bună este că o astfel de băutură are mai puține calorii comparativ cu un cocktail, datorită simplității sale, date de numărul mai mic de ingrediente.

 

Reţete pentru tine

Nu spune nimeni că nu ai putea încerca și variantele tari, mai ales dacă rămâne totul la nivel de test – adică un shot – însă, dacă alegi o rețetă gândită special pentru tine, te bucuri de o experiență inedită și îți protejezi organismul. Primul detaliu pe care este important să îl cunoști: nu combina shot-urile cu băuturi energizante!

 

Alege una dintre rețetele simple, sigure și delicioase, precum combinația de schnapps de scorțișoară cu amaretto; lemon juice cu zahar și votcă; sau lichior din alune sau ciocolată cu  votcă si vanilie. Dacă vrei să îți echipezi barul de acasă și să îți testezi creativitatea, fără să ruinezi însă gustul băuturilor, îndreaptă-te spre arome dulci, fructate și cremoase.

 

Nu uita de context

Cu alte cuvinte, un shot nu este potrivit chiar pentru orice moment al zilei, nici pentru toate ocaziile, dar este exact genul de băutură care marchează momentele speciale și vesele, pe care îți dorești să le celebrezi alături de prieteni: la finalul unor examene dificile trecute cu brio, după ce ai obținut promovarea mult așteptată, în serile de vineri, la aniversarea celei mai bune prietene.

 

Cu lecțiile făcute și rețetele notate, te poți considera pregătită să testezi licorile preferate ale bărbaților, în felul tău.  

Sursa foto: Shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro