Senatul Argentinei a respins legalizarea avortului

Senatul Argentinei a respins legalizarea avortului

Senatorii Argentinei au respins legalizarea avortului, joi (9 august), după ce organizațiile feministe au sărbătorit aprobarea proiectului de lege de către deputați în luna iunie.

Textul care prevedea legalizarea avortului în primele 14 săptămâni de sarcină a fost respins de senatorii argentinieni cu 38 de voturi „împotrivă” și 31 de voturi „pentru”, potrivit BBC.

Legalizarea avortului a fost respinsă în Argentina

În Argentina, avortul este legal doar cazurile de viol ori dacă sănătatea mamei se află în pericol. Activiștii pro-avort fac eforturi de ani de zile pentru a legaliza întreruperile voluntare de sarcină în țara Papei Francis. Respingerea textului pentru legalizare a avortului în Senatul Argentinei  înseamnă că parlamentarii trebuie să aștept până anul viitor pentru a încerca din nou să schimbe această lege.

Dezbaterea privind Legea avortului a fost pornită de președintele Mauricio Macri, care s-a declarat împotriva acestei practici.

Respingerea legalizării avortului a fost sărbătorită cu artificii de protestatarii anti-avort din Argentina. „Este o bucurie să vedem că societatea noastră poate fi bazată pe un principiu atât de important cum este apărarea celor fără apărare, copiii”, a declarat unul dintre ei.

Pe de altă parte, activiștii pro-avort spun că nu vor renunța la această luptă. La aflarea veștii, au izbucnit violențe în apropierea Parlamentului din Buenos Aires, unde protestatarii au aruncat cu pietre și sticle și au incendiat grămezi de gunoaie.

Foto: Northfoto

Cezara Palade
palade.cezara@gmail.com