bagajul să vină primul de la cală

Secretul pentru ca bagajul tău să vină primul de la cală

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri atunci când călătorești cu avionul e lunga așteptare după bagaje. Există totuși un secret pentru ca valiza ta să iasă prima de la cală și să o recuperezi rapid. 

Atunci când ai ajuns într-o destinație nouă, tot ce îți dorești mai mult e să începi să o explorezi cât mai repede. Așa că e destul de enervant să aștepți mult lângă banda rulantă după bagajul de cală. Există totuși un mod pentru a te asigura că valiza ta iese prima de la cală și că o vei recupera rapid.

Experții de la Travel + Leisure Magazine au dezvăluit care este secretul pentru ca bagajul tău să vină primul de la cală:  când îți lași bagajul de cală la ghișeul de check-in, roagă funcționarul de la birou să atașeze de valiză un sticker pe care scrie FRAGIL.

Bagajele marcate cu stikerul FRAGIL sunt de obicei încărcate la sfârșit și descărcate înaintea celorlalte bagaje. În plus, sunt șanse mult mai mici ca valiza să vină deteriorată. Singurul minus este că uneori, aceste stickere nu sunt observate de personal, așa că este posibil ca trucul să nu funcționeze chiar întotdeauna.

Singura metodă de a fi sigură că bagajul tău de cală vine primul este dacă călătorești la first class sau business class. Unele companii aeriene au abonamente speciale sau carduri de discount și, dacă te numeri printre membri, te poți bucura de beneficiul de bagaj prioritar. Însă trebuie să citești cu atenție oferta de membru, pentru că nu toate companiile oferă acest beneficiu.

Foto: Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro