Saoirse Ronan, rol principal într-un nou film bazat pe un roman de Ian McEwan

Saoirse Ronan, nominalizată la premiile Oscar pentru rolul său din Brooklyn, va juca, după rolul de succes din Atonement, în cel de-al doilea film bazat pe un roman scris de Ian McEwan: On Chesil Beach.

Romanul din 2007, care a fost pe lista scurtă pentru premiul Booker, spune povestea unui tânăr cuplu de la începutul anilor ’60 care se află în luna de miere, iar Saoirse o joacă pe Felicity, eroina poveștii.

Tânăra de doar 21 de ani este la cea de-a doua ecranizare a unui film bazat pe romanele scrise de McEwan, primul său rol, jucat la doar frageda vârstă de 12 ani, în celebrul film Atonement, pentru care a și fost nominalizată la premiile Oscar, pentru Cea mai bună actriță în rol secundar.

On Chesil Beach este regizat de Dominic Cooke, cunoscut mai degrabă pentru producțiile sale în teatru și ca director artistic al Curții Regale. Producția va începe în această toamnă, iar personajul masculin nu a fost încă anunțat. Până atunci, sperăm că Saoirse va primi Oscarul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru personajul lui Eilis, din Brooklyn.

Foto: Hepta

erika
erika.chivu@ringier.ro