Salată cu legume coapte și orez sălbatic

Am invitat-o pe Sorina Fredholm să ne împărtășească trei dintre rețetele favorite din noul ei ghid către un stil de viață sănătos.

Ne-a învățat în articolul anterior cum să preparăm rapid o supă delicioasă cu spanac și broccoli, iar astăzi ne-a împărtășit o rețetă pentru o salată cu legume coapte și orez sălbatic.

Timp de preparare: 40 minute

Ingrediente (pentru o porție)
1/3 cartof dulce
Un morcov
1/3 fenicul
30 de grame de năut
30 de grame de orez sălbatic negru
Un pump de baby spanac
2-3 ridichi
1/3 avocado
Jumătate de linguriță de chimion
Jumătate de linguriță de turmeric
Un chilli
O lingură de ulei de măsline
sare, piper
O lingură de tahini
O lingură de sos tamari
O lingură de suc lămâie

Preparare
Curăță cartoful, morcovii și feniculul și taie-le în cubulețe de doi-trei centimetri grosime. Amestecă-le cu o lingură de ulei de măsline, chimion, turmeric, sare, piper și chilli, apoi așază legumele într-o tavă. Setează cuptorul la 180°C. Lasă legumele la copt timp de 30 de minute. Între timp pregătește orezul, spală-l și pune-l la fiert timp de 30 minute. Pregătește și sosul, amestecând crema tahini cu sucul de lămâie și tamari. Când legumele și orezul sunt gata, așază pe o farfurie spanacul peste care adaugă restul de ingrediente: legumele coapte, orezul, ridichile, avocado și sosul. Presară peste ele câteva migdale și semințe de cânepă.

erika
erika.chivu@ringier.ro