Pui cu usturoi la cuptor

Nu știi ce să gătești în weekend? Uite o rețetă simplă și delicioasă, de pui cu usturoi la cuptor!

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII

Timp de preparare: 3 ore

  • 4 căpăţâni de usturoi verde
  • Un pui de aproximativ 1.5 kg
  • Sare grunjoasă, piper proaspăt măcinat
  • O cană de căţei de usturoi decojiţi
  • 8 felii de lămâie fără seminţe
  • O jumătate de cană de ulei de măsline

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul la 325°.  Aranjează bucăţile de usturoi în interiorul puiului şi leagă-i aripile cu o sforicică. Taie căpăţânile de usturoi pe jumătate şi îndepărtează părţile mai puţin verzi. Pune usturoiul verde, căpăţânile de usturoi şi bucăţile de lămâie asigurându-te că totul se potriveşte perfect pentru a menţine aroma şi adaugă şi uleiul de măsline. Lasă puiul la cuptor şi întoarce-l până când se frăgezeşte, iar usturoiul este moale şi usor caramelizat. Puiul trebuie lăsat la cuptor aproximativ doua ore jumătate, chiar trei ore. Se serveşte cu usturoi şi lămâie.

Poftă bună!

Foto: Condé Nast Archive

erika
erika.chivu@ringier.ro