Plăcintă cu rubarbă

Răsfață-te cu un desert savuros. 

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 250-300 de grame de făină
  • 150 de grame de unt
  • 1-2 linguri de zahăr
  • 2 ouă
  • O cană de lapte

Pentru umplutură:

  • 5-6 tulpini de rubarbă
  • 1 lingură de zahăr
  • O jumătate de portocală

Preparare: amestecă făina și untul, iar într-un bol separat bate zahărul cu gălbenușurile de la ouă. Adaugă apoi compoziția din zahăr și ouă peste făină și unt, toarnă laptele și amestecă până când vei obține un aluat bine legat. Pune aluatul la răcit la frigider circa 30 de minute, apoi întinde-l cu sucitorul până obții două foi aproximativ egale de aluat și pune una din ele în tavă. Între timp, încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Taie tulpinile de rubarbă în bucățele, amestecă-le cu sucul de la portocală și cu zahărul și pune-le deasupra primei foi de aluat din tavă. Acoperă amestecul cu a doua bucată de aluat și lasă plăcinta să se coacă timp de aproximativ 50 de minute, până când partea de deasupra prinde crustă. După ce s-a copt, scoate plăcinta de rubarbă și așteaptă până se răcește complet pentru a o putea tăia.

Foto Alice Gao

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro