Pește Istria

Acest preparat este gata în 20 de minute, iar rezultatul va fi devorat cât ai zice… pește!

INGREDIENTE (pentru două porţii)

  • Doi bibani
  • doi morcovi
  • doi cartofi
  • doi dovlecei
  • două portocale
  • două lămâi
  • ulei de măsline
  • 100 de grame de parmezan
  • 100 de grame de brânză pecorino
  • doi ardei iuţi proaspeţi
  • 100 de grame de pesmet de casă
  • sare, piper
  • pătrunjel.

PREPARARE

Se spală bibanii, se taie, se curăţă în interior şi se desfac, păstrând şi coada şi capul. Se pun într-o tavă pe o hârtie de copt. Între timp, se dau pe răzătoare morcovii, cartofii, dovleceii şi ardeii iuţi. La fel şi coaja de lămâie şi cea de portocală, fără a rade şi miezul alb. Se amestecă legumele şi coaja rasă, se adaugă şi parmezanul, pecorino şi pesmetul şi se întinde uniform toată această mixtură pe patul de peşte. Se bagă la cuptorul încins în prealabil la 200 de grade şi se lasă zece minute până când crusta devine puţin crocantă.

Sfat: Atunci când cumperi bibabii din hypermarket, roagă persoana care-l cântăreşte să şi eviscereze peştii.

Foto Sebastian Enache

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro