Parfait cu piersici şi brandy

Ți-e poftă de un desert răcoritor? Încearcă acest Parfait cu piersici și brandy. Plăcerea este garantată!

Ingrediente (pentru 4 porţii):

  • jumătate de kilogram de piersici;
  • o lingură de suc de lămâie;
  • 3 linguriţe de brandy;
  • o jumătate de cană cu zahăr;
  • îngheţată de vanilie.

Preparare: Crestează piersicile şi scufundă-le timp de 10 secunde într-o oală cu apă care fierbe. Aşază-le apoi în apă rece; se vor decoji mai uşor. Le tai în bucăţi mici, apoi le amesteci într-un bol cu sucul de lămâie şi cu brandy. Topeşte zahărul într-o tigaie până se caramelizează, apoi adaugă piersicile şi amestecă uşor, până caramelul se dizolvă în sos. Pune amestecul într-un bol şi lasă-l să se răcească la temperatura camerei. În două pahare înalte pune, alternând, două linguri de amestec, două de îngheţată de vanilie. Se serveşte imediat.

Foto Conde Nast Archive

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro