Orez cu legume

Acest preparat este gata în mai puțin de 15 minute, e absolut delicios și îl poți mânca fără grija caloriilor. 

INGREDIENTE (pentru două porţii)

  • O ceaşcă de orez
  • doi dovlecei
  • o lămâie
  • o portocală
  • ulei de măsline
  • 100 mililitri de smântână vegetală
  • parmezan.

PREPARARE

Se dau pe răzătoare dovleceii şi coaja de lămâie şi de portocală (fără miezul alb) şi se amestecă. Între timp se fierbe orezul având grijă să rămână bobul tare. Se pune la încins puţin ulei şi se pune amestecul de dovlecei, lămâie şi portocală. Se lasă pe foc pentru trei minute iar apoi se adaugă smântâna vegetală şi se lasă să bolborosească. Se adaugă şi orezul fiert şi se lasă pe foc până când se transformă într-o compoziţie compactă. Se serveşte cu parmezan presărat peste orez şi se ornează cu felii de portocală şi lămâie.

Foto Sebastian Enache

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro