„Vulnerabilitatea e unul dintre punctele mele forte”.  Ina Țăranu Hofnăr crede în puterea pozitivă a emoțiilor

Text: Andreea Vasile

Anul acesta a primit primul ei contract de carte pe care o va lansa în curând. Ina Țăranu Hofnăr e o tânără de 31 de ani care și-a dorit toată viața să scrie și acum e mai aproape ca niciodată de împlinirea acestui vis. Am vorbit cu Ina despre ce o împlinește în munca ei. Până va ieși pe piață cartea ei, o poți citi pe blogul Inoza.

Care sunt momentele tale preferate într-o zi de muncă?

Un scriitor a spus la un moment dat: ”I don’t like writing, I like having written”. Fix asta simt și eu, în majoritatea cazurilor. Știu că există oameni care scriu cu ușurință, ca și cum ar alerga în pasul ștrengarului pe o pajiște cu flori. Am și eu zile din astea, dar rare. În majoritatea timpului mă simt ca un miner care dă cu ciocănelul ore în șir până-i iese o frază. Așa că momentul meu preferat e cel în care textul e gata.

De ce meseria pe care o ai te face fericită?

Cine-a zis că mă face fericită?! Glumesc, haha! Pentru mine e important să-i fac pe alții fericiți. Și meseria mea e cel mai bun mod prin care pot să fac asta.

Care a fost cel mai fericit moment din viața profesională de care-ți aduci aminte?

Au fost două momente, singurele dăți când am plâns de fericire din motive profesionale. Primul a fost când aveam 24 de ani și mi s-a oferit un job de editor la o revistă pe care o iubeam. Al doilea a fost anul ăsta, când am primit primul meu contract de carte.

Ce crezi că le aduce celorlalți oameni munca ta?

Oamenii mi-au scris că îi fac să râdă, să fie mai relaxați în legătură cu defectele sau cu problemele lor, să fie mai optimiști, dar și să plângă uneori.

Care sunt atuurile tale în meseria pe care o faci?

Specialitatea casei chez Ina e umorul la cuptor, în sos de autoironie, cu garnitură de onestitate și vulnerabilitate la grătar. Paradoxal, cred că vulnerabilitatea e unul dintre punctele mele forte.

Ce le-ai recomanda unor tineri care vor să facă ce faci tu?

Să nu se bazeze doar pe faptul că au talent (dacă-l au). Talentul e echivalentul unei cepe degerate dacă nu e însoțit de perseverență și de disciplină. Evident, nu vorbesc din experiența personală (râde).

 

Bogdan Galca
bogdan.galca@ringier.ro