Roger Waters într-un show impresionant: „The Wall: Live“

Pe 28 august, în Piata Constituţiei din Bucureşti, Roger Waters a susţinut spectacolul The Wall: Live, în faţa unui public format din aproximativ 50.000 de spectatori.

Pe 28 august, în Piata Constituţiei din Bucureşti, Roger Waters a susţinut spectacolul The Wall: Live, în faţa unui public format din aproximativ 50.000 de spectatori.

Membru fondator, basist şi vocalist al formaţiei Pink Floyd – una dintre cele mai influente trupe rock din istorie – Roger Waters este principalul compozitor al albumului The Wall, lansat în anul 1979. Este cel de al unsprezecelea album al trupei şi a fost scris de Waters începând cu toamna anului 1977, ca o reacţie la propriile sentimente, într-o perioadă în care artistul devenise conştient de existenţa unui zid între el şi public. Înregistrând vânzări record, The Wall este unul dintre cele mai cunoscute albume din toate timpurile, inspirând construirea unui spectacol conceptual, cu proiecţii impresionante, decoruri şi personaje fabuloase, care au intrat în istoria culturii populare. Show-ul a fost reeditat în anul 1990 la Berlin, sub numele: The Wall – Live In Berlin şi începând cu anul 2010 Waters susţine concertul peste tot în lume.

La Bucureşti, mesajul Fear Builds Walls a fost inscriptionat cu litere mari pe tricourile purtate de copiii români prezenţi pe scenă în timpul piesei Another Brick In The Wall. (Echipa muzicianului selectează copii din ţara gazdă, care urcă pe scenă şi cântă piesa alături de Waters). Artistul le-a mulţumit copiilor pentru prestaţia lor şi a ţinunt un mic discurs în limba română: „Bună seara! Bine aţi venit. Sunt foarte fericit că mă aflu aici“.

Apoi, pentru mai bine de două ore cei 50.000 de fani veniţi la concertul lui Waters au fost părataşii unui show absolut impresionant. Show-ul The Wall a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime şi aproximativ 12 metri în înălţime. Întreaga structura este realizată din „cărămizi“ ce alcătuiesc cea mai mare suprafaţă de proiecţii video: peste 1.500 de metri pătraţi, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena are, totodată, cel mai mare acoperiş din lume – o lăţime de 54 de metri şi o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălţime de 24 de metri, care asigură protecţia unei suprafeţe de peste 1.000 de metri pătraţi, relatează Mediafax.

Intră în galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii de la concertul The Wall.

Foto: www.mediafaxfoto.ro