paul-simon-anunta-turneul-de-adio

Paul Simon anunță turneul de adio

Paul Simon anunță turnerul de adio! După ce și-a anunțat deja „Spectacolul de Adio” din Londra săptămâna trecută, Paul Simon a dezvăluit că se va îmbarca anul acesta în ultimul său turneu… vreodată. „Homeward Boud – The Farewell Tour” va include date în America de Nord, Regatul Unit și Europa; va începe pe 16 mai cu un concert pe Rogers Arena în Vancouver, British Columbia, și va culmina cu o reprezentație în Hyde Park din Londra în luna iulie. Aici puteți verifica întreg itinerariul și dacă aveți și voi pentru un „la revedere” cum se cuvine față de acest mare artist. Într-o declarație alăturată datelor turneului, Simon a refectat asupra carierei sale de câteva decade bune și a deciziei de a se retrage, care a fost influențată de moartea chitaristului principal al trupei sale, Vincent N’guini. Artistul a declarat următoarele:

M-am întrebat de multe ori cum va fi să ajung într-un punct în care voi considera să-mi aduc cariera de artist activ la capăt, într-un mod natural, organic. Acum cunosc sentimentul: mă neliniștește, mă înveselește și mă face să mă simt oarecum ușurat. 

Iubesc să fac muzică, vocea mea încă duce, iar trupa mea este un grup unitar de muzicieni talentați cu care mă înțeleg extraordinar. Mă gândesc constant la muzică. Din nefericire, ne-am pierdut chitaristul principal și prietenul meu de mai bine de 30 de ani, Vincent N’guini, care a murit în luna decembrie a anului trecut. Pierderea sa nu a fost singurul motiv pentru care am decis să mă opresc din turnee, dar mai mult ca sigur este un factor care și-a adus contribuția. În mare parte însă, simt că toate aceste călătorii și timpul în care stau despărțit de soția și familia mea îmi știrbește din bucuria de a cânta. Vreau să plec de pe scenă cu un „Mulțumesc” uriaș tuturor oamenilor din jurul lumii care au venit să mă vadă cântând în ultimii 50 de ani.

După acest turneu, anticipez câte un concert ocazional într-o locație cu public restrâns într-un aranjament acustic, iar câștigurile vor fi donate către diverse organizații filantropice, în special celor al căror obiectiv este de natură ecologică – să salveze planeta.

Din nou, mă simt foarte recunoscător pentru această carieră extrem de împlinită și în special audiențelor care au auzit acel ceva în muzica mea care le-a atins sufletele.

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com