GLAMOUR loves: Fink, concert în The Silver Church

Anul începe excelent la capitolul concerte în Capitală! După danezii de la The Raveonettes, la mijlocul primei săptămâni din februarie ne întâlnim cu Fink, aflat pentru prima oară în concert în România. 

Pe 4 februarie 2015 în clubul The Silver Church, pregăteşte-te să fredonezi Looking Too Closely, melodia făcută celebră de serialul Suits (suntem sigure că nu suntem singurele care au ascultat-o pe repeat după acel episod, nu-i aşa?!).

Muzician, compozitor, scriitor și DJ de renume internațional, Fin Greenall, cunoscut sub numele de Fink, a colaborat de-a lungul vremii cu artiști renumiți precum Amy Winehouse. Muzica lui Fink, încărcată de emoție și greutate, a fost adesea folosită să puncteze momente cheie din seriale cunoscute ca House M.D., The Walking Dead, Lie to Me, CSI:NY, NCIS, Suits sau Parenthood. Cea mai recentă colaborare a sa este cea cu John Legend, pentru piesa Move, inclusă pe coloana sonoră a filmului laureat cu premiul Oscar, 12 Years a Slave.

După ce și-a depus căștile de DJ în 2003 pentru a scrie și a compune propriile sale piese, Fink a cucerit tot mai multe inimi și minți cu peste șase albume de o profunzime uimitoare – atmosfera pieselor sale, un blues al secolului XXI care își trage minimalismul din cariera îndelungată a lui Fin ca DJ, sunt rotunjite de timbrul vocal profund, cald, pătrunzător.

Îmbrățișând cultura generației sale și revoluția muzicală adusă de muzica electronică, Fin Greenall se lansează ca DJ încă din facultate, încrezător în faptul că era instrumentelor și a pieselor strofă-refren a apus. Pasiunea și talentul său nu rămân neobservate și devine la scurt timp parte din familia Ninja Tune – artist, DJ, producător și compozitor la una dintre cele mai apreciate case de discuri din domeniu. Însă Fin nu s-a oprit aici. Mereu în căutarea mediului care să îi permită expresivitate și profunzime în muzică, schimbă platanele pentru chitară și voce, fără a lăsa în urmă însă pasiunea sa pentru inovație – piesele sale păstrează vibe-ul revoluționar, proaspăt al unei generații care nu neagă tradiția, ci o transformă.
Fink rămâne, în primul rând, un artist axat pe experiența live a muzicii sale. Concertele pe care le susține în întreaga lume reprezintă trăiri irepetabile, deconectante şi intense.

Biletele sunt disponibile în rețeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro la prețul de 112 lei.

Evenimentul Fink în premieră în România este organizat de Phoenix Entertainment.

Foto: Tommy N Lance

 

mirela.ujica
mirela.ujica@glamour.ro