Ce concerte și festivaluri nu trebuie să ratezi anul ăsta

E oficial: a început sezonul estival! Concerte, festivaluri de muzică, dans până dimineață, răsărituri prinse alături de prietenii cei mai buni și multă multă distracție.

Așa-i că sună bine? Te invităm să pornești alături de noi la drum. O să batem țara în lung și-n lat ca să ajungem la cele mai tari evenimente din această vară! Avem deja câțiva preferați pe care nu vrem să-i ratăm și am pus pe listă concertele și festivalurile de muzică unde poți asculta cele mai în vogă trupe din acest an.

Tot ce trebuie să mai faci este să alegi unde mergi. Dacă ai un buget generos și șeful tău ți-a semnat foaia de concediu în perioadele respective, nu mai rămâne decât să-ți urăm distracție plăcută!

Iată ce concerte/festivaluri nu trebuie să ratezi anul ăsta:

Gărâna Jazz Fest

Atmosfera 4

Gărâna Jazz Festival va prinde viață între 7 și 11 iulie în satul de munte care a găzduit zeci de mii de iubitori de jazz și sute de artiști de reputație internațională. Pe parcursul a cinci zile, publicul va avea parte de concerte cu Wojtek Mazolewski Quintet, Kari Ikonen Trio, Louis Sclavis Trio, Food, KTU, Kurt Rosenwinkel, Arild Andersen, Helge Lien, Nils Petter Molvaer, și mulți alții.

Regalul de jazz va culmina cu ultima zi de festival cu prezența legendarului Jack DeJohnette, unul dintre cei mai influenți muzicieni al lumii. Programul complet poate fi consultat pe www.garana-jazz.ro.

Lazy Monday with James & Public Broadcasting – 11 iulie

james

Cea mai bună zi de luni a anului! Nu mai este un secret că Lazy Monday din 11 iulie de la Teatrul de Vară Herăstrău îi are ca atracție principală pe veteranii de la James. Cel mai nou album James, „Girl At The End Of The World”, a fost lansat în martie, anul acesta, și a intrat direct pe locul 1 în topul UK, întrerupând dominația Adelei cu al său „25”.

Trupa ajunge pentru prima oară în România peste o săptămână, pe 11 iulie, și va cânta la București atât piese de pe ultima apariție discografică, cât și, așa cum confimă setlisturile turneului de pâna acum, mega-hituri precum Getting Away With It (All Messed Up), Tomorrow sau Laid. Porțile se deschid la ora 18.30. Biletele sunt disponibile pe LazyMonday.

Electric Castle

Bereczky_Sándor_EC_Day3-179

Între 14 și 17 iulie ne mutăm în curtea castelului Bánffy pentru a patra ediție de Electric Castle. Skrillex, Elliphant, Venetian Snares, Coma, Manudigital, Bring Me The Horizon, Bastille, Sigur Rós, Gorgon City și Paul Kalkbrenner se numără printre cele mai importante nume din line-up iar surprizele se vor ține lanț și anul acesta. Detalii despre line-up-ul complet, bilete, cazare și program pe electriccastle.ro.

Intră în galeria alăturată să vezi pe unde ne mai petrecem weekendurile în această vară. 

erika
erika.chivu@ringier.ro