boxer-rebellion-si-golan-pe-16-martie-fratelli-studios-bucuresti

The Boxer Rebellion, All We Are și Golan, pe 16 martie în Fratelli Studios, București

Primăvara aceasta… Do it your way! Vineri, pe 16 martie, să nu vă faceți program. De la ora 19:00, pe scena din Fratelli Studios se vor urca The Boxer Rebellion, All We Are și Golan în cadrul festivalului One night music festival powered by Colorista, de la L’Oréal Paris, organizat de Pure Indie Entertainment. Biletele sunt deja up for grabs pe eventbook.ro, așa că grăbiți-vă și luați și pentru grupul vostru!

Una dintre cele mai apreciate trupe indie din Marea Britanie. Norvegia, Irlanda și Brazilia unite prin pasiunea pentru muzică. Cel mai prolific proiect românesc de muzică electronică din momentul de față. Pregătiți-vă pentru un adevărat tur de forță pe 16 martie.

The Boxer Rebellion (UK)

Întotdeauna am crezut în muzica noastră. Asta ne-a ținut împreună în toți acești ani.

În 2001, Nathan Nicholson a decis că are nevoie de o schimbare așa că a zburat din Tennessee direct pe malul Tamisei. În timpul facultății i-a întâlnit pe Adam Harrison și Piers Hewitt, iar în prezent formează o trupă de mai bine de 17 ani. În 2014, chitara principală era dată înspre moștenire, și așa s-a alăturat și Andrew Smith proiectului.

17 ani care nu au trecut oricum, ci cu o schimbare de membri, apariții pe coloana sonoră a serialelor NCIS, Grey’s Anatomy, The Vampire Diaries, Shameless, single-uri care i-au propulsat în topurile locale cât și cele din afară, o miriadă de concerte, apariții live în emisiuni televizate și cinci albume de studio:  „Ocean by Ocean” (2016), „Promises” (2013), „The Cold Still” (2011), „Union” (2009), „Exits” (2005), două EP-uri şi o compilaţie intitulată: „B-Sides & Rarities Collection, Vol. 1 & 2” (2012).

Neferindu-se de la a-și ascunde influențele de post-rock, apărând imediat după niște nume precum Oasis și Radiohead, The Boxer Rebellion se mândresc cu sound-ul lor brit și pe ultimul lor album, Ocean by Ocean, un material la care nu au mai lucrat în calitate de adolescenți care habar n-aveau ce fac, ci ca oameni în relații stabile, ba chiar și tați.

În luna octombrie a anului trecut lansau single-ul „What the fuck”, pe care îl vom regăsi pe albumul promis spre lansare anul acesta, intitulat Ghost Alive. Pe 16 martie, aceștia se reîntorc în România, la trei ani distanță de primul lor concert aici.

…dar am ținut cu dinții de asta doar pentru că știam că vom ajunge să facem ceva frumos. (Piers Hewitt)

All We Are (UK)

Guro Gikling, Richard O’Flynn și Luis Santos înseamnă… Bee gees pe diazepam.

Ce se poate întâmpla când trei studenți din trei colțuri ale lumii cu culturi și tradiții extrem de diferite se întâlnesc? All We Are a prins viață în 2011, când Rich, Guro și Luis studiau conștiincioși la Liverpool Institute of Performing Arts. În 2015, când debutau cu albumul eponim botezat, s-a spus despre muzica lor că debordează de un „englezism cu cămașa încheiată până la gât”.

„All We Are” a fost universal aclamat, iar sound-ul în stil art funk, cu voci high-pitched și pantaloni strâmți comparat cu al celor de la The XX, Rhye și Wild Beast. N-au stat prea mult degeaba, iar în iunie 2017 au lansat cel de-al doilea album, Sunny Hills, mutându-se în zona post-punk, cu puseuri psihedelice, povestind despre caruselul de emoții în care au trăit în ultimii doi ani.

Tot ei spun că au și puteri magice. „Dacă spui All We Are de trei ori în oglindă, vom apărea în spatele tău și vom începe să cântăm o melodie.”

Golan (România)

M-ați crede dacă v-aș spune că într-un subsol din Havana v-ați putea întâlni viitorul partener de muzică?

Oricât de bizar ar suna, asta i s-a întâmplat lui Alex Burcea în timp ce era în vacanță în Havana. Având în cârcă 10 ani de activitate în Mandinga, nu a stat prea mult pe gânduri și i-a povestit lui Ernesto Esnaldo, viitorul percuționist al proiectului, despre ce avea să poarte mai târziu numele de Golan. Ulterior, Lonely Nights avea nevoie de un producător, iar Mihai Ristea le-a sărit celor doi în ajutor, ulterior să ajungă vocea ce va da touch-ul final de care era nevoie.

Parov Stelar i-au luat pe scenă cu ei în 2016, când au cântat în deschidere pentru turneul european al austriecilor. La Arenele Romane, anul trecut, s-a lăsat cu mare fast, concert simfonic și invitați speciali pentru lansarea albumului lor de debut, INTRO.

Dacă ești cu urechile pe muzica de la noi și mai semnezi prezența pe la câteva concerte, știi că „Golan” este numele de pe buzele tuturor din scena românească contemporană. Situându-se cu preferințele lor în arii muzicale atât de diverse, zonele de confort ale celor trei au fuzionat, iar rezultatul a fost și este momentan cel mai aplaudat triumvirat de muzică electro, ritmuri cubaneze și jazz.

Ne vedem și ne auzim cu toate cele trei trupe pe 16 martie! Biletele pentru concertul The Boxer Rebellion, All We Are și Golan din Fratelli Studios din București sunt disponibile online pe www.eventbook.ro la prețul de 65 lei. În limita disponibilității, biletele se pot achiziționa și de la intrare în club (la prețul de 85 lei). Accesul: +18

Muzica se aude mult mai bine cu un look #Colorista de la L’Oreal Paris!

Parteneri media: Radio Guerrilla, Radio România Cultural

Eliza Nita
eliza.nitta@yahoo.com