Mâncatul pe stradă a fost interzis în Florența

Mâncatul pe stradă a fost interzis în Florența

Dacă urmează să vizitezi Florența trebuie să știi că poți primi o amendă de până la 500 de euro dacă mănânci pe stradă.

Dacă vei vizita Florența în perioada următoare, ai grijă unde iei o scurtă gustare între vizitele la muzee și la celelate atracții turistice din oraș. O nouă interdicție a intrat în vigoare pe anumite străzi ale orașului italian pentru a împiedica turiștii să mănânce pe trotuare și pe scările din fața clădirilor. Interdicția se aplică zilnic, de la prânz până la ora 15:00 și de la 18:00 la 22:00, timp de patru luni. Cei care sunt prinși încălcând regula pot fi amendați cu o sumă cuprinsă între 150 și 500 de euro.

Legea, care a intrat în vigoare de marți, 4 septembrie, interzice gustările pe mai multe străzi din centrul istoric al orașului – Via de’ Neri, Piazzale degli Uffizi, Piazza del Grano și Via della Ninna. Localurile din aceste zonele au fost rugate să pună la vedere mesaje avertizare prin care să atragă atenţia turiștilor cu privire la noua regulă.

Mâncatul pe stradă a fost interzis în Florența

Mâncatul pe stradă în Florența se lasă cu amenzi

Primarul Florenţei, Dario Nardella, spune că nu este vorba de o măsură care vrea să pedepsească, ci una de descurajare: „dacă turiștii se vor comporta la Florența ca și cum ar fi acasă, atunci vor fi întotdeauna bineveniți, mai ales dacă vor să încerce specialitățile noastre gastronomice“, a spus Dario Nardella.

Regula vine la un an după ce primarul Florenței a dat undă verde mașinilor de curățat străzile să stropească în timpul prânzului scările a două situri istorice importante pentru ca oamenii să nu mănânce acolo. Cei care se opreau să mănânce pe scări la Chiesa di Santo Spirito sau la bazilica Santa Croce, care conține mormintele lui Michelangelo, Galileo și a lui Machiavelli, s-ar fi trezit cu hainele ude.

Această problemă a apărut din cauza faptului că în Florența nu există multe bănci, așa că turiștii aleg de multe ori să mănânce prânzul pe scările obiectivelor turistice importante în oraș, la marginea bordurii sau sprijinind porțile diverselor clădiri. În plus, din acastă cauză este și greu să te plimbi pe străzile înguste ale orașului.

Foto: Shutterstock

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro