Lucruri pe care să nu le scapi din vedere când îți planifici concediul

Noi, femeile, iubim planurile de călătorie. Dacă vrei să fii sigură că te-ai gândit la toate înainte să ne saluți de pe o plajă însorită, avem câteva sfaturi pentru tine.

Așadar, ce să nu uiți când mintea îți stă la vacanță, relaxare și cocktailuri la marginea piscinei?

 1. Ceva la care nu te gândești în euforia plecării

  Te-ai decis, pleci în vacanță. Ai ales destinația, știi cum ajungi, unde te vei caza și abia aștepți. Și, cu siguranță, ai planificat și o rundă de shopping pe ultima sută de metri, să îți mai cumperi câte ceva drăguț și răcoros de purtat.
  Foarte adesea, în vacanță ajungem să cheltuim mai mult decât ne-am propus inițial și constatăm că bugetul de luna următoare se resimte.
  Ca să rămâi cu relaxarea și după concediu…
  – pune deoparte o rezervă de 10-20% din cât ți-ai propus să cheltui (pentru acele lucruri cărora nu le poți rezista, dar îți subțiază bugetul mai repede decât crezi);
  – identifică ce plăți și achiziții importante ai după ce revii din concediu, ca să nu fii luată prin surprindere;
  – fă un plan de rezervă pentru cheltuielile care depășesc bugetul. De exemplu, o soluție practică este să ai un card de credit fără dobândă.Te ajută mult când trebuie să faci cheltuieli neașteptate – poate ai de mers la o aniversare, trebuie să înlocuiești telefonul sau ai nevoie de servicii medicale.  


  2. Pantofii buni de purtat toată ziua

  E firesc să vrei să fii în tendințe și să arăți minunat în pozele din vacanță, dar nu uita de confort. O pereche de pantofi nepotriviți chiar îți pot strica vacanța, pentru că îți limitează mobilitatea și, la finalul zilei, îți vei simți picioarele grele și obosite.
  Ce să eviți:
  – balerinii cu talpă subțire. Sunt ușori, dar nu neapărat și practici. Aceștia nu susțin bine piciorul și dacă ai mai mult de mers, vei simți simți fiecare denivelare.
  – sandalele sau pantofii cu toc. Frumoase încălțări, dar incomode dacă ai un traseu pietruit sau vrei să vizitezi cât e ziua de lungă.
  – să porți încălțări noi. Ia cu tine în bagaj doar pantofi pe care i-ai mai purtat și știi că te simți bine cu ei.

  Orientează-te spre încălțăminte comodă, cu talpă groasă și ușoară, care susține corpul și lasă piciorul să respire. Espadrilele, sandalele cu talpă ortopedică din plută și sandalele romane din piele sunt comode și ușor de asortat la multe ținute.

  3. Nevoile speciale ale pielii tale pe timp de vară

  Mai mult decât crema de protecție solară și uleiul de plajă pe care le pui în bagaj, e esențial să păstrezi rutina de îngrijire zilnică și pe durata concediului.
  Aceasta trebuie să corespundă tipului tău de piele și să se axeze, mai mult ca oricând, pe hidratare. O decizie inspirată e să mergi cu o săptămână-două înainte la cosmetică, la o ședință de răsfăț pentru ten: un masaj și un tratament de hidratare profundă îi vor da pielii fermitate și aspect luminos.  

  Ia cu tine în vacanță creme reparatoare, loțiuni cu efect răcoritor și măști de exfoliere ușoară. Razele soarelui, căldura, apa mării pot cauza uscarea și descuamarea pielii, dar tu vei fi pregătită pentru asta.

  4. Asigurarea de călătorie

  Neprevăzutul poate fi palpitant, dar nu când e vorba de sănătate. Așă că, după ce achiți zborul și cazarea, pune pe listă și asigurarea de călătorie.
  E mai bine să fii pregătită pentru orice situație, decât să regreți mai târziu. Prețul unei asigurări de călătorie este mic, în comparație cu situațiile de urgență pe care le acoperă.
  Îți poți cumpăra o poliță online, de la firmele de asigurări sau chiar de la agențiile de turism, când îți alegi pachetul de vacanță.
  Poți consulta ofertele, aceste asigurări au diverse opțiuni și pot fi personalizate în funcție de zona în care călătorești și de ce activități urmează să ai (de exemplu, dacă ai de gând să practici sporturi extreme).


Îți dorim vacanță frumoasă, plină de experiențe minunate și cu cât mai puține griji!

Sursă foto: Shutterstock

erika
erika.chivu@ringier.ro