Instagrammer to Watch: de ce să o urmărești pe Irina Andreea Popescu

Dacă ești un fan înfocat al universului lui Wes Anderson și adori simetriile, pastelurile și detaliile fermecătoare, atunci îți dăm un pont: deschide Instagramul și urmărește-o pe @ipiripinapa. Următoarele ore ți le vei petrece în compania minunatului ei jurnal în imagini.

Irina Andreea Popescu (27 de ani), București, inginer agronom, economist
@ipiripinapa

De când ai profilul de Instagram și de când faci fotografii?
Cam de trei ani și prin intermediul acestei aplicații am descoperit fotografia. La început foloseam Instagram doar ca o aplicație de editat pozele pe care le postam pe Facebook, cu timpul am început să descopăr din ce în ce mai mulți instagrammeri pasionați de fotografie de la care am început să învăț câte ceva despre această arta.

Ce aparat sau telefon folosești pentru fotografii și ce aplicații utilizezi pentru a le prelucra?
Am început cu un telefon, un Samsung, iar după acesta a urmat un Sony, acum folosesc un Nikon D3200 iar pe viitor mă gândesc la un aparat mirrorless. Folosesc filtrele din VSCO, uneltele Instagram, din când în când mai am nevoie de Snapseed și de curând am descoperit aplicațiile Adobe Photoshop dar înca mă familiarizez cu ele.

IMG_20150810_140629

Povestește-mi despre câteva întâlniri speciale pe care le-ai avut prin intermediul profilului.
Fiecare întâlnire este foarte specială pentru că îți oferă posibilitatea să întâlnești oameni frumoși și creativi. Oriunde călătoresc, din România, până în Portugalia sau Danemarca am avut oportunitatea să cunosc câteva persoane, unele care mă urmareau deja pe Instagram și îmi dau seama cât de bogată sunt. În perioada în care am fost în Thailanda, de exemplu, am primit un mesaj de la un român stabilit acolo de 25 de ani, care mă urmărea de ceva timp pe Instagram, am zis că trebuie să ne vedem și a fost o experiență de neuitat. O alta întâlnire foarte specială pentru mine a fost Instameetul pe care l-am organizat împreună cu partenerul meu în hangarul Direcției Tehnice TAROM; chiar vrem să îl repetăm.

Momentul acela prea frumos să fie adevărat legat de Instagram:
Prima dată a fost când cei de la Condé Nast Traveler mi-au cerut să colaboram pe Instagram, colaborare care continuă de mai bine de un an. A urmat colaborarea cu cei de la The Guardian pentru contul lor de Instagram, Guardian Cities, iar de curând cei de la Passion Passport mi-au postat o poză pe contul lor. Apoi poza „invadată“ de Lucas Levitan, prima și, cred, singura din România care a fost și selectată ca una dintre cele mai bune 100 de „invazii“ ale artistului și care va apărea în cartea acestuia Photo Invasion – The Book. Iar acum acest interviu.

IMG_20150816_124729

Ce face ca o fotografie să fie extraordinară? „Cred că este vorba despre atenția la detalii, apreciez creativitatea și umorul câteodată dar cel mai important, trebuie să spună o poveste.“

Trei conturi de Instagram pe care Irina stă cu ochii: @nicanorgarcia @lily__rose @tinorenato

Foto: Irina Popescu

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro