Instagrammer to Watch: de ce să o urmărești pe Irina Peicu

Un profil de Instagram asemenea unei călătorii fabuloase în care vei da la fiecare pas peste colțuri fermecătoare și străduțe cochete, vei zăbovi în fața unor mese pline cu bunătăți și vei admira cele mai frumoase buchete de flori. E momentul să o cunoști pe @irinahp: va fi dragoste la prima vedere, promitem!

@irinahp, 30 de ani. M-am născut și am copilărit în Craiova, apoi am locuit în Valencia, iar de câțiva ani stau în Viena, unde predau spaniola.

De când ai profilul de Instagram și de când a început să te pasioneze fotografia?

Cam de vreo trei ani. Fotografia mi-a plăcut mai mereu, dar făceam poze numai la întâlniri cu prietenii sau în călătorii, în momente anume, nu ca scop în sine. De când am Instagram nu-mi mai trebuie un motiv să fac poze, ci mă las inspirată de frumusețea din jur.

IMG_9026

Ce telefon folosești pentru fotografii și ce aplicații utilizezi pentru a le prelucra?

Acum am un iPhone 6 auriu (secretul stă în culoare) de care nu mă despart, însă de Sărbători am primit o Lumix LX100 point and shoot cu aspect vintage și de-abia aștept să descopăr tot ce are de oferit. Ca aplicații, VSCO pentru câteva filtre favorite și, din când în când, Snapseed.

Câteva întâlniri speciale pe care le-ai avut datorită profilului de Instagram:

Cine ar fi crezut că o să cunosc atâtea persoane prin intermediul unei aplicații?! Am întâlnit useri din diferite părți ale lumii pe care îi admiram și urmăream de foarte mult timp, am fost în excursii și am participat la activități organizate de instagrammerii din Viena.

Care sunt locurile care-ți sunt ție cele mai dragi? Și care sunt acelea care te-au surprins plăcut în ultima vreme?

Valencia, unde am și locuit, Istanbul, Paris și Londra. Istanbulul l-am văzut pentru prima dată prin ochii localnicilor, am mâncat la ei acasă și am descoperit câte cuvinte în comun au româna și turca. Același sentiment l-am avut și la Paris și la Londra, pe care deja le vizitasem, dar pe care le-am redescoperit. Poate pentru mulți sună exagerat sau ca un clișeu, dar Instagram oferă mai multe perspective din care să vezi un oraș: uși și clădiri vechi, cafenele, localnici grabiți, câte o bicicletă ruginită parcată în fața unui zid fotogenic…

IMG_9036

Cum arată o zi perfectă pentru tine?

Ma încântă călătoriile. Să mă trezesc într-un oraș nou, să încep ziua cu un mic-dejun într-un loc frumos și apoi să explorez fiecare colț până mă dor picioarele. De când și soțul meu (@me_and_mango) are Instagram, am început un blog/vlog proiect împreună: eu fac poze și el filmeaza; în felul ăsta nu ne scapă niciun detaliu și, în plus, avem multe amintiri păstrate bine pentru când o să avem copii.
Care este cel mai „fotogenic“ oraș în care ai fost?

Hmm, poate Roma sau Veneția, cam toată Italia de fapt. Eu cred că italienii au o strategie prin care atrag turiștii. Se trezesc toți devreme, aranjează fiecare detaliu, ca într-un scenariu de film, și când ne trezim noi turiștii, rămânem fermecați de atâta frumos, amestecat cu puțin deranj și elemente vechi și pasta și gelato și câte-un Fiat 500, singurul care încape pe o stradă îngustă unde două italience discută ultimele evenimente, fiecare de la fereastra ei.

Un fotograf pe care îl admiri: Aiala Hernando.

Câteva conturi de Instagram pe care stau cu ochii: @mimi_brune, @kessara, @ingwervanille și sora mea, @_pommegranate.

Snapseed

Foto: Irina Peicu

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro