Instagramer to watch: Mihail Onaca

„Îmi plac fotografiile care reuşesc să spună o poveste fără cuvinte“, îmi mărturisește Mihail iar gândindu-mă la imaginile surprinse de el pe Instagram o lume întreagă mi se țese în minte. Te invit să o descoperi.

@mihailonaca, 27 de ani, Cluj-Napoca, actor şi fotograf

De când ai profilul de Instagram și de când a început să te pasioneze fotografia?

Am contul din 2012, însă îl foloseam foarte rar pe atunci. Nu înţelegeam cum funcţionează sau de ce ar trebui să pun ceva acolo. În 2014 am început să am mai mult timp pentru mine. Am reluat o pasiune mai veche – fotografia, pe care o experimentam când eram în liceu. Pe atunci îmi plăcea să surprind în special apusurile spectaculoase pe care le savuram de pe balconul părinţilor mei.

Ce telefon ai și ce aplicații foto folosești?

Un iPhone 6s. Îmi editez fotografiile cu VSCOcam.

Processed with VSCOcam with q1 preset

Povestește-mi despre întâlnirile speciale pe care le-ai avut prin intermediul profilului de Instagram.

Am reuşit să cunosc foarte mulţi oameni prin această aplicaţie. Unii au venit în Transilvania, atraşi de frumuseţea nealterată a locului, iar pe alţii i-am cunoscut în călătoriile mele. E deosebit sentimentul de a lega prietenii cu oameni pe care îi urmăreşti pe Instagram de mult timp şi cu care ştii sigur că ai avea multe de împărţit în realitate. Am reuşit să călătoresc prin intermediul Instagram. În 2015, am explorat oraşul San Francisco în urma unei invitaţii venite din partea Airbnb, iar câteva luni mai târziu am fost invitatul Parlamentului European la Strasbourg. Acestea sunt experienţele din care simt că învăţ şi care mă încarcă cel mai mult.

Care sunt locurile care-ți sunt cele mai dragi?

Îmi plac străduţele cu piatră de râu, zonele mai retrase. Îmi place Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, mă duc acolo uneori să văd porumbeii zburând. Mă bucură plimbările în zona Parcului Central şi ţin foarte mult la toate clădirile istorice ale oraşului. Mă întristează enorm să văd cum ele sunt victime ale neglijenţei şi nepăsării.

Processed with VSCOcam with c9 preset

Cum arată o zi perfectă pentru tine?

Mă trezesc devreme, beau o cafea într-un loc frumos, fac fotografii într-o lumină blândă de dimineaţă (reuşite, dacă se poate… e o zi perfectă. nu?), mă întâlnesc cu oameni dragi şi cam atât. Nu am nevoie de mare lucru pentru a fi fericit. Pentru mine e important să fiu încojurat de oameni cu care rezonez.

Care este cel mai „fotogenic“ oraș în care ai fost?

În ţară: Sighişoara. În străinătate: San Francisco.

Trei sfaturi pentru un Instagrammer la început de drum:

Inspiră-te fără a copia, fotografiază ce îţi place, ignoră cifrele.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Există un fotograf pe care să îl urmărești și pe care să îl admiri?

Momentan sunt fascinat de povestea şi munca lui Vivian Maier.

Trei conturi de Instagram pe care stau cu ochii: @chaiwalla, @sezgiolgac, @thomas_k

Foto: Mihail Onaca

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro