Instagram și Facebook introduc o nouă opțiune prin care îți poți limita timpul petrecut online

Instagram și Facebook introduc o nouă opțiune prin care îți poți limita timpul petrecut online

Nu de puține ori am ajuns la concluzia că lipsa productivității este efectul direct al timpului (excesiv) petrecut pe rețelele de socializare. Instagram și Facebook au introdus o nouă opțiune, care își propune să îți ajute în special sănătatea mentală și îți permite să îți limitezi timpul petrecut online. Noi abia așteptăm să o testăm (pe termen nelimitat).

Instagram și Facebook introduc o nouă opțiune care te va ajuta să îți limitezi timpul petrecut online

Ieri, Instagram și Facebook au anunțat că au introdus mai multe opțiuni care vor veni în ajutorul utilizatorilor pentru o mai bună gestionare a timpului petrecut pe cele două platforme. Cel mai important, aceste update-uri încurajează protejarea sănătății mentale.

Punând utilizatorul și experiența sa pe primul plan, un tablou de bord zilnic, o atenționare zilnică și o nouă modalitate de a limita notificările vor avea grijă ca timpul nostru să nu fie pierdut și ca platformele să aibă o prezentă pozitivă în viețile noastre.

„Am dezvoltat aceste instrumente pe baza colaborării cu experți și organizații privind sănătatea mentală, colaborării cu academicieni, din propria noastră cercetare îndelungată și datorită feedback-ului primit din partea comunității. Ne dorim ca timpul petrecut pe Facebook sau Instagram să fie din propria dorință a utilizatorului, să fie pozitiv și inspirațional. Sperăm că aceste noi opțiuni să le ofere oamenilor mai mult control asupra timpului petrecut pe platformele noastre și totodată să încurajeze dialogul dintre părinți și adolescenți cu privire la obiceiurile online potrivite pentru ei”, au explicat într-o declarație comună, Ameet Ranadive (Instagram) și David Ginsberg (Facebook).

Dacă vei accesa pagina „Notification Settings” vei avea acces la noua opțiune de „Mute Push Notifications”, care va ține departe notificările obositoare atunci când ai nevoie să te concentrezi și să înlături orice altă distracție.

Dar asta nu este tot. Cele două platforme vor continua să se concentreze pe modurile în care poate fi prevenit suicidul. Așa cum Ameet și David au mai adăugat, „Avem responsabilitatea să ajutăm oamenii să înțeleagă cât de mult timp petrec pe platformele noastre, astfel încât să își poată gestiona experiența.. Avem totodată în derulare un angajament global pentru a preveni suicidul. Abordarea noastră a fost dezvoltată în colaborare cu organizațiile dedicate sănătății mentale, precum Save.org, dar și cu informații din partea oamenilor care s-au confruntat cu astfel de gânduri sau încercări de a se sinucide.”

Foto: Hepta

Irina Munteanu
skipped.hb@gmail.com