YaU – Un exerciţiu îndrăzneţ de imaginaţie

Formula magică a unei case desprinse din poveşti stă în obiecte unicat create cu migală. Aşa cum sunt lămpile YaU create de Elena Toader.

Arhitect de profesie (a terminat Universitatea Ion Mincu, după un stagiu de doi ani în Belgia, la Leuven), Elena Toader a pornit aventura YaU (You And Us), la finalul lui 2008, cu o singură ramură: YaU Evenimente. Patru ani mai târziu, YaU mai înseamnă design floral, design de obiect şi servicii de consultanţă de amenajări interioare şi arhitectură.

Creaţie = sclipire şi documentare
Creaţiile semnătură ale brandului YaU? Lămpile şi instalaţiile! Cu cât mai ingenioase, cu atât mai bine. „O lampă de birou YaU intră în posesia unei persoane care iubeşte povestea ei de la prima vedere ori atingere“, spune Elena. „Cred că designul înseamnă, pe lângă sclipire şi gândire outside the box, şi multă muncă de cercetare, documentare şi elemente tehnice integrate în design.“

Compoziţii neconvenţionale
YaU lansează în fiecare an o colecţie de obiecte pe o temă aleasă în prealabil. „Anul acesta am lansat YaU – Mecano Industrial, o colecţie despre materiale în stare brută (beton, cupru, oţel), printr-un exerciţiu interesant al imaginaţiei, al utilităţii şi al formei.“ Printre cele mai inedite modele se numără „Lampa Retro de pardoselă cu o trompetă integrată într-o structură de cupru şi Lampa de birou Cultura ne Luminează! a cărei poveste vine de la ştirea că Enciclopedia Britanică nu se mai tipăreşte de anul acesta“.
Lămpile au preţuri între 250 şi 1 000 de lei şi sunt disponibile pe shop.yau.ro şi în YaU Concept Store.

Foto: arhiva personală a invitatei

.