Șosete pentru hipsteri (dar nu numai!): Madam Mitza

O afacere cel puțin inedită? Da! Printre participanții la Creative Est, târgul industriilor creative, i-am ochit pe cei de la Madam Mitza, un brand românesc de… șosete funky.

Cine se află în spatele brandului Madam Mitza?
Bogdan Voiculescu, designer, tata de fetiță, familist convins, antreprenor, întreprinzător, cu o vechime în business din 2003. Cei care mă ajută în dezvoltarea acestui business sunt Andreea Voiculescu, Mara Eliza Barză (SundayPR), Răzvan Beștea, Felix Docuz, Ovidiu Toader, Alexandru Nae, Alexandru Matei, Mihnea Pospai.

Cum a apărut acest business, de ce șosete și de ce acest nume neaoș?
A apărut ca o necesitate, am considerat eu, a pieței din România. Nu exista așa ceva acum 2 ani – șosete colorate, cu modele unice și haioase, pentru femei și bărbați. M-am inspirat de la două branduri din Uniunea Europeană ca model de business. Și mi-am propus să fiu în stare să creez un brand 100% românesc. La început am fost doi parteneri. Apoi Mihnea (fostul meu partener de afaceri) mi-a spus că renunță.
Numele mi-a fost inspirat de Mița Biciclista, un icon al anilor 1900. Am asociat acest nume cu tipul de șosete înalte, 3/4, potrivite pentru pedalat. Și așa s-a născut povestea și brandul. Și cum Mița Biciclista era încrezătoare în sine pentru felul în care se afișa în public, credem că și clienții noștri sunt persoane care se simt foarte bine în pielea lor. Sunt oameni care au atitudine, pedanți în ceea ce privește look-ul și, nu în ultimul rând, optimiști, plini de viață și adoră culorile.

Unde îți găsești inspirație pentru a crea modelele de șosete?
Din viața de zi cu zi, din trendurile de fashion, din comunitățile tinerilor gen hipsters, extreme sports, sneakers head. Viața trăită în București ne oferă o sumedenie de idei. Doar că nu le putem pune în practică ușor și repede.

 

madam-mitza_foto_2

Care e cel mai bine vândut model? Dar favoritul vostru?
Mustățile, toate cele 3 variante de culori, sunt în topul vânzărilor de când am început activitatea. Cel mai haios model mi se pare Lăbuțe de pisică, dar favoritul meu ar fi modelul Marinar. Mă inspiră să visez la vacanță, soare, plajă. 

Natalia Muntean
natalia.muntean@ringier.ro