Something Borrowed – Farmecul poveştilor de altădată

Privind pozele cu aer retro-boem nu ai ghici că Alina şi Ghica Popa s-au cunoscut într-o agenţie de publicitate, nu-i aşa?

 

Minunăţii… de împrumut
“Nunta noastră a avut loc la casa părintească a tatălui meu, în curtea de la marginea pădurii unde am nivelat terenul, am sădit gazon, am plantat pomi şi am construit un cort din lemn. Ghica a desenat invitaţiile, iar eu am creat decorul, pentru care am cumpărat o sumedenie de obiecte foarte chic. Într-o zi am realizat că, în loc să le depozitez fără scop, aş putea să le închiriez şi astfel să bucur cât mai mulţi oameni. Aşa că am alcătuit o colecţie «rotundă» şi am lansat micul meu business: Something Borrowed.” Alina caută minuni ascunse “prin magazine uitate, pe internet şi în târgurile vintage. M-au impresionat enorm cele din Provence: aş fi plecat de acolo cu valize întregi de produse, dacă nu aş fi avut grija transportului cu avionul. Dar mi-am promis că într-o bună zi să mă întorc acolo cu un pick-up truck încăpător”.

Universul cu roboţi
De când se ştie, Ghica a fost pasionat de desen. Mama lui, artistă şi profesoară de desen şi de istoria artei ţinea înainte de revoluţie cercul de creaţie “Atelierul Fanteziei”, la Parcul Copiiilor din Constanţa. “Acolo nu trebuia să pictezi cu acuarele pe o hârtie A4, aşa cum erai forţat la şcoală. Faceam ce vroiam: desenam cu carioci, lucram cu plastilină sau ceramică, îmi făceam jucării-roboţi din sticle de Helas”. A urmat secţia de design a liceului de artă din Constanţa, apoi Universitatea de Arte din Bucureşti, secţia Scenografie, iar apoi a descoperit publicitatea. “Am început ca ilustrator la o firmă mică de publicitate, nici nu ştiam pe atunci să lucrez pe computer. În scurt timp am devenit art director, iar acum sunt director de creaţie la Agenţia Punct. De câţiva ani m-am reapucat mai serios de desen: la început mai mult ca să o impresionez pe Alina dar între timp am început să înţeleg că pot face asta şi ca meserie”. Stilul lui? “O combinaţie de roboţei şi animăluţe, o îngrămădeală de lucruri care îmi plac sau care mă amuză.”

 

.