Poveşti ţesute pe lumină by Anca Fetcu

După studiile realizate la University of Wolverhampon, Marea Britanie, acolo unde şi-a dat şi licenţa, Anca Fetcu s-a întors în ţară cu forţe proaspete şi „curajul de a lupta pentru acest domeniu“.

După studiile realizate la University of Wolverhampon, Marea Britanie, acolo unde şi-a dat şi licenţa, Anca Fetcu s-a întors în ţară cu forţe proaspete şi „curajul de a lupta pentru acest domeniu“. Aşa se face că din această primăvară Anca este membru fondator al BDC, o structură care îşi doreşte să promoveze designul românesc. „Bucharest Design Center este o iniţiativă a unui grup de oameni entuziasmaţi de designul de produs autohton – creativ, funcţional, de calitate şi care reprezintă România la marile expoziţii de design de la Milano, Londra, Tel Aviv, Stockholm.“

Lămpi cu aer retro
E de ajuns să vezi o singură lampă din colecţia Icons by Anca Fetcu şi ţi-o vei dori imediat la tine acasă! „Icons este un statement de lifestyle, o continuare a posterelor lipite cu scotch pe uşa dormitorului. Marylin Monroe, Marcello Mastroiani şi Sophia Loren sunt pentru mine simboluri ale unui anumit stil de viaţă, de strălucire.“ Te-am convins să îi vânezi creaţiile prin oraş? „Obiecte semnate By Anca Fetcu au decorat Pub Energiea, Galeria Aiurart, Restaurant Van Gogh, Restaurantul Raw Vegan Simplicit (Braşov), grădiniţa Linden Kindergarten (Harman).“
Le poţi cumpăra şi tu prin ancafetcu.com, endra.ro, molecule-f.com (în curând) şi din Cărtureşti Verona (ROD), Showroom Casara şi Galeria Aiurart – preţuri între 200 şi 750 lei.

De la o locuinţă banală la una cu suflet?
„Casa este o oglindă: o casă cu suflet vorbeşte în primul rând despre noi, despre pasiunile, experienţele şi visele noastre“, spune Anca. Trei trucuri care te ajută să dai viaţă casei tale? „Expune, ca obiecte decorative, echipamente specifice hobby-urilor tale: role drept opritor de uşă, ustensile pentru grătar încrucişate ca săbiile şi expuse pe peretele din bucătărie. O altă idee este crearea unei atmosfere plăcute, din jocul de lumini. Aşază lampa de birou pe jos: va crea o atmosferă plăcută şi odihnitoare, iar tu vei descoperi tabieturi de mult uitate. Schimbă destinaţia obiectelor: de exemplu, transformă o stivă de reviste într-un taburet modern – leagă stiva cu o curea pentru a o fixa“.

Foto: arhiva personala a invitatei

.