Povestea Cailor verzi pe pereţi

Porneşte alături de Ana Bănică şi Bianca Bărbieru într-o călătorie jucăuşă – universul stickerele colorate ce transformă orice cameră într-una de poveste.

La Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu Ana şi Bianca au fost colege de grupă şi au participat împreună la concursuri de design de produs. Au lucrat apoi într-un birou de design interior, au creat costume din materiale reciclate pentru organizaţia Mai Mult Verde, au amenajat sediul ONG-ului Re.Generation. Iar apoi au decis să dea viaţă… Cailor verzi pe pereţi.

Umor, ironie, poveste
Cele mai inedite sau bizare creaţii Cai verzi pe pereţi? „Am făcut o hartă a lumii ale cărei contururi erau delimitate de numele marilor oraşe din ţările respective, model pe care îl vom include şi pe site. Un alt proiect haios, care a fost realizat prin pictură murală, a fost ilustarea expresiilor «ca nuca în perete», «cai verzi pe pereţi» sau «a tăia frunze la câini»“. Când vine vorba de creaţii dragi care au ajuns să le decoreze pereţii, Bianca povesteşte: „Pentru că suntem amândouă fascinate de păpuşi, am decis să ilustrăm cumva pasiunea pentru ele şi aşa a fost realizat stickerul «marionete» care acum îmi înfrumuseţează peretele din living. Mai avem doi căluţi verzi ce zboară cu un balon realizat dintr-un autocolant special pe care se poate scrie cu creta. De atelier nu mai spun, acolo se găsesc expuse cele mai inedite creaţii ale noastre.“   

Întoarcere la copilărie
Cum ar arăta un periplu prin locaţiile decorate cu stickerele lor? „ Aţi da peste o lume verde şi ecologistă în biroul Mai Mult Verde, peste copii zglobii în curtea Echo Kids, peste personaje deşirate ce stau lipite pe geamurile The HUB şi o grămadă de alte creaţii ce stau mărturie faptului că noi chiar visăm la cai verzi pe pereţi toată ziua!“ O mulţime de modele de stickere găseşti pe www.caiverzipepereti.com – preţuri între 15 şi 300 de lei.

Foto: arhiva personală a invitatelor

.