Personajele din spatele All Hollow

Un loc de joacă şi de experiment, unde un grup de prieteni creativi şi îndrăzneţi vor lucra cu artişti din diverse domenii – film, fashion, muzică sau design. Pe scurt revista All Hollow.

Maria Desmirean şi Vlad Feneşan s-au cunoscut într-o casă unde au ajuns din întâmplare. El nu cunoştea pe nimeni, ea ar fi dat orice să plece de acolo: a fost complicat şi comic. Şi aşa e şi povestea lor.


Experiment curatorial

Alături de câţiva prieteni, Maria şi Vlad fac parte din boutique-ul de creaţie Griffon&Swans, printre ale cărui reuşite se numără filmele de modă realizate pentru Andreea Bădală şi Lucian Broscăţean sau videoclipurile Dream Girl şi Dead Man Walking ale lui Smiley. Cel mai nou şi mai îndrăzneţ proiect al lor este însă revista All Hollow, “un loc de joacă şi de experiment, unde putem lucra cu artişti din diverse domenii – film, fashion, muzică sau design”. Pe lângă faptul că sunt creatori de content, echipa formată din Vlad, Maria, Barna Némethi şi Andreea Ioniţă îşi doresc să fie şi curatori de informaţie culturală şi artistică. Dacă v-au trezit interesul, găsiţi deja la chioşcuri primul număr All Hollow.

Norocosul băiat cu chitară

Pe Vlad e imposibil să nu-l fi remarcat în concertele Robin and the Backstabbers, în ipostaza de chitarist: “Printr-un mare noroc, am cumpărat o chitară într-o stare precară de la un prieten care avea nevoie de bani. Mi se părea că sunt cel mai norocos băiat de pe planetă. Într-o primăvară, am primit un telefon, noaptea târziu, de la Robin (n.r. Proca, solistul formaţiei), care era undeva pe munte şi îmi spunea că tocmai face o formaţie din care trebuie să fac parte. Am zis «da» imediat, iar două luni mai târziu eram într-o sală de repetiţii”. Pe lângă muzică, Vlad mai face şi regie pentru Griffon&Swans: “deşi mi-am dorit dintotdeauna să fac muzică, contextul nu a fost mereu favorabil. Neavând mare lucru de făcut în Cluj, vedeam foarte multe filme şi uite aşa am dezvoltat o mare pasiune, care m-a împins să dau la regie de film.”

Pragmatism… şi-un pic de lirism

Atunci când nu scrie un text pentru All Hollow, ia un interviu sau visează “să petreacă o după-amiază cu Daphne Guiness şi Bernard-Henry Levy”, Maria aruncă un ochi şi pe un contract, face bugete şi dă o fugă la tipografie. Cu la fel de multe sarcini jonglează şi în jobul ei de zi cu zi, ca Executive Manager la Editura Curtea Veche, unde veghează “coordonarea departamentelor din cadrul editurii, de la alegerea manuscriselor care vor fi publicate, la redactarea acestora, tipărirea şi drumul lor către cititor”. Dintre proiectele ei cele mai dragi, se numără “seria de cărţi publicate împreună cu Casa Regală a României, colecţia Byblos de literatură contemporană universală, acest «copil rebel al editurii», cum îmi place să îi spun şi, bineînţeles, cărţile lui Jamie Oliver»”.

.