Obiecte din basme ruseşti, by Silvia Cornea

În facultate, Silvia Cornea se juca imaginând obiecte 2 în 1 funcţionale şi armonioase. Acum visează la poveşti ruseşti… „In za woods“.

În timpul facultăţii (Universitatea de Arte, secţia Design de produs) Silvia se juca imaginând obiecte 2 în 1 funcţionale şi armonioase (aşa cum a fost cazul unui scaun jilţ/masă proiectat ca o temă la facultate). Însă printre primele ei produse, cele mai dragi îi rămân, în continuare, „obiectele-prototip pe care le-am realizat pentru lucrarea de diplomă, pe care vreau să le şi produc în viitorul apropiat: o masă zig-zag, cu influenţe din mobila tradiţional românească“.
 

Ceasurile din basmele ruseşti
„Îmi doream de ceva timp să desenez nişte ceasuri iar în acel moment făcusem o pasiune pentru cerbi şi aşa s-a conturat ideea acestui set de ceasuri-trofeu, pe care le poţi pune pe perete fără să faci rău vreunui animal.“ Cerbi, urşi, iepuri – cesurile din colecţia „in za woods“ par desprinse din basme. Inspiraţia? „Mă gândesc la poveşti fermecate ruseşti. Recunosc că mi-am imaginat scenarii „in za woods“ într-un astfel de cadru fantastic. Sunt o iubitoare de poveşti şi basme, dar nu pot să zic că toate obiectele au astfel de surse de inspiraţie; se mai adaugă formulei magice şi plante, oameni, călătorii, texturi şi materiale.“


Proiecţii în viitor
Alte obiecte pe care Silvia visează să le realizeze? „Am în lucru nişte corpuri de iluminat pe care le voi lansa în curând şi câteva elemente de mobilier mai voluminoase, cum ar fi comoda hi-fi cu care am participat la concursul Filter Design. Visez ca mobilierul insiprat din arta tradiţională să devină şi el realitate“. Până atunci, ceasurile, lămpile, butonii şi bijuteriile Silviei Cornea vă aşteaptă să le luaţi acasă, la preţuri ce variază între 55 şi 300 de lei.

Foto: arhiva personală a invitatei.

.