Kiernan Shipka: o apariţie superfeminină

Patru staruri în ascensiune ilustrează cele mai chic trenduri ale sezonului şi ne împărtăşesc secretele stilului lor atât de inspirat. A doua vedetă: Kiernan Shipka, o tânără actriţă ale cărei apariţii adorabile ne-au cucerit.

Patru staruri în ascensiune ilustrează cele mai chic trenduri ale sezonului şi ne împărtăşesc secretele stilului lor atât de inspirat. A doua vedetă: Kiernan Shipka, o tânără actriţă ale cărei apariţii adorabile ne-au cucerit. 

La doar 13 ani, Shipka e deja o actriţă desăvârşită (pe lângă apariţiile ei constante în serialul Mad Men, ea are rolul principal în Very Good Girls, un film despre adolescenţi), un star ale cărui apariţii pe covorul roşu uimesc, şi este şi deţinătoarea centurii negre la Taekwondo. În ritmul ăsta, Kiernan va conduce lumea, înainte chiar să-şi ia carnetul de conducere.

Ai filmat Very Good Girls în Brooklyn, împreună cu Dakota Fanning şi Elizabeth Olsen, care joacă rolul unor proaspete absolvente de liceu îndrăgostite de acelaşi tip. Au fost filmările atât de amuzante pe cât par a fi?
A fost foarte distractiv. Mi-a plăcut aşa de tare de toată lumea implicată în film. Şi a fost minunat că am putut să explorez Brooklynul, nu mai fusesem acolo până acum.
Ai avut parte de atâtea apariţii memorabile pe covorul roşu. De unde îţi găseşti inspiraţia?
Dintotdeauna am adorat eleganţa epocii de aur a Hollywoodului, pe Grace Kelly şi Audrey Hepburn. Erau atât de elegante şi glamorous. Şi faptul că sunt pe platourile de filmare ale serialului Mad Men – cred că şi asta a sporit fascinaţia mea pentru acea perioadă. Mă simt inspirată doar când păşesc în culisele serialului şi văd toate acele superbe rochii şi piese din anii 60.
Oscar de la Renta e unul dintre designerii tăi favoriţi – şi sentimentul pare a fi reciproc. Cum a început această relaţie?
Când eram mai mică obişnuiam să port adesea haine de la un brand numit Papo d’Anjo, care într-un final s-a metamorfozat în Oscar de la Renta Kids. Aşa a început totul. Nu poţi da greş purtând Oscar de la Renta.
Alte pasiuni vestimentare?  
Red Valentino! Iubesc creaţiile clasice Valentino, dar Red Valentino, cu toate acele funde şi crinoline, se potriveşte stilului meu mai bine în acest moment. Şi Zac Posen: mi-ar plăcea să îi port creaţiile când voi mai creşte.
Care sunt piesele casual de te-ai îndrăgostit de-a lungul vremii?
Am cumpărat o rochie fără mâneci de la Kenzo. Am făcut o obsesie pentru ea. O port probabil de patru ori pe săptămână. Şi voi iubi mereu hainele vintage. Una dintre piesele mele favorite e o rochie lungă, brodată în dantelă, în stilul anilor 70. E atât de frumoasă! Simt că aş putea să o văd oricând pe catwalk şi cu toate astea a costat doar 28 de dolari.
Cum te relaxezi atunci când nu lucrezi?
Îmi plac baletul şi dansurile de societate. Iau lecţii de multă, multă vreme. Şi fac Taekwondo de şapte ani. Mi-am luat centura neagră acum un an.
Într-o bună zi ar trebui să faci un film despre un maestru Taekwondo sau despre o balerină.
Mi-ar plăcea să fac un film despre un maestru Taekwondo balerină! Ar putea fi un musical.

Stilul ei aminteşte de epoca de aur a Hollywood-ului
Asemenea idolilor ei, Grace Kelly şi Audrey Hepburn, Shipka alege mereu piese glamorous – şi feminine – pe covorul roşu. Iat-o aici într-o rochie Oscar de la Renta pentru Premiile SAG 2013.

 The icon: Audrey Hepburn în anii 50.

În fotografia principală Kiernan poartă bustieră şi fustă din jacard, ambele Dior, cercei din perle Dior, cizme „Dulcie“ harley-davidsonfootwear.com

De Jenna Gottlieb; Fotografii de Patrick Demarchelier, Northfoto; 
Fashion editor Carlyne Cerf de Dudzeele
Traducere şi adaptare de Mirela Ujică

Hairstyling: Teddy Charles pentru Orlo Salon
Makeup: Serge Hodonou pentru Frank Reps cu produse Chanel Beauté
Manichiură: Angel de la Defacto cu produse Dior Vernis şi Kelly B de la Defacto pentru Chanel Beauté