Jessica Paré, mereu cameleonică

Patru staruri în ascensiune ilustrează cele mai chic trenduri ale sezonului şi ne împărtăşesc secretele stilului lor atât de inspirat.
A treia vedetă: Jessica Paré, protagonista celebrului serial Mad Men.

Patru staruri în ascensiune ilustrează cele mai chic trenduri ale sezonului şi ne împărtăşesc secretele stilului lor atât de inspirat. A treia vedetă: Jessica Paré, protagonista celebrului serial Mad Men.

Chiar şi pentru cei care se uită doar din când în când la Mad Men este o misiune imposibilă să nu se îndrăgostească nebuneşte de Jessica Paré, cea care o interpretează pe superba şi senzuala Megan Draper. Şi aşa cum am ajuns să aflăm, frumoasa actriţă născută în Montreal şi stabilită în L.A. este la fel de cuceritoare (şi stylish!) şi în viaţa reală.

E adevărat că atunci când ai luat rolul din Mad Men nu ştiai că urma să devii soţia lui Don Draper?
Aşa este. Nu am avut nici cea mai mică idee până să începem să filmăm episodul logodnei. Filmam deja finalul sezonului patru, dar nu primisem ultima parte a scenariului încă. Eram în cabina mea atunci când au venit să îmi ia măsura inelului.

Ce nebunie! Cum ai reacţionat?
Eram foarte sensibilă la faptul că lucrurile nu erau niciodată bătute în cuie pe platourile de filmare ale serialului. Aşa că nu mi-a venit să cred până când Matt (n.red: Matt Weiner, creatorul serialului) m-a sunat să îmi confirme că într-adevăr asta se va întâmpla.
Megan este unul dintre cele mai progresive personaje iar hainele ei sunt mereu glam şi chiar îndrăzneţe. Te-au impresionat anumite ţinute din film mai tare decât altele?
M-am îndrăgostit de o rochie aurie din lamé pe care am purtat-o în acest sezon, în scena decernării premiilor din industria publicităţii. Era o piesă vintage căreia costumiera noastră, Janie Bryant, i-a adăugat mâneci, iar noi am plusat cu o coafură cu volum şi gene false. A fost o misiune dificilă, dar a fost atât de distractiv.
S-a insinuat estetica anilor 60 în stilul tău personal?
Îmi plac mult influenţele retro. Ador piesele anilor 60, rochiile petrecute, care sunt extrem de flatante şi foarte feminine, dar îmi place să mixez lookurile şi combin şi piese puţin mai edgy.
Care e ţinuta ta favorită în acest moment?
Depinde foarte tare de cum mă simt. Gravitez între piesele clasice cu un touch european. Şi iubesc tocurile – niciodată pantofii cu talpă plată.
Nu porţi nici măcar balerini?
Foarte rar. Nu i-am mai purtat aproape deloc în ultimul timp, mai ales atunci când ies în oraş. Atunci când am un eveniment obişnuiesc să spun că dacă merg confortabil sau respir bine, ceva e în neregulă.

De inspiraţie franţuzească
Marion Cotillard e dovada vie că apariţiile de pe covorul roşu pot fi în acelaşi timp glamorous şi interesante.

Charlotte Gainsbourg Cântăreaţa şi actriţa născută în capitala Angliei (şi fiica lui Jane Birkin) întruchipează stilul cool londonez.

Françoise Hardy Stilul ei tomboy a făcut din această actriţă a anilor 70 un style icon.

 

 

În fotografia principală Jessica poartă rochie din triacetat de celuloză Rag & Bone, maletă din amestec de caşmir Rag & Bone, dresuri din microfibră Fogal.

De Jenna Gottlieb; Fotografii de Patrick Demarchelier, Northfoto; 
Fashion editor Carlyne Cerf de Dudzeele
Traducere şi adaptare de Mirela Ujică

Hairstyling: Teddy Charles pentru Orlo Salon
Makeup: Serge Hodonou pentru Frank Reps cu produse Chanel Beauté
Manichiură: Angel de la Defacto cu produse Dior Vernis şi Kelly B de la Defacto pentru Chanel Beauté