Cafenele, wine-baruri şi cele mai cochete restaurante din Capitală

În decorurile de poveste din Bucureşti se amestecă scaune cu patină, pardoseală din mozaic colorat şi un amestec îmbietor de cafea proaspătă şi delicii savuroase.

În aglomeraţia infernală din Piaţa Amzei, la parterul unei case cu etaj, vei ochi o fereastră luminată ce te îmbie înăuntru: intră în camera vopsită-n negru şi vei simţi imediat mirosul îmbătător de cafea proaspăt râşnită. Bine ai venit în Camera din faţă (str. Mendeleev, nr. 22), un salonaş cochet, cu rame şi fotografii vechi pe pereţi, cu cafea aromată şi ceaiuri multe.
Paşii te poartă tot către centrul Vechi? Savurează o masă delicioasă în decorul franţuzesc şi sofisticat din La Bonne Bouche (str. Franceză, nr. 30) sau mergi la Vecchio 1812 (str. Covaci, nr. 16) şi răsfaţă-te cu o porţie de paste delicioase sau o pizza fierbinte. Încheie-ţi seara în cel mai frumos wine-bar din oraş: Corks Cozy Bar (str. Băcani, nr. 1). Alege una dintre mesele din geam, bucură-te de lumina difuză iar atunci când luna priveşe galeş peste Bucureşti ciocneşte un pahar de vin alături de cineva drag.

Foto: arhiva locaţiilor invitate

.