Cadourile perfecte pentru gazda unei petreceri

Pentru numele lui Dumnezeu, nu fă cadou o crăciuniţă. Sau, pentru că suntem la acest capitol, şampanie. E drept, nimeni nu strâmbă din nas la o sticlă de Veuve Clicquot, dar probabil că nu e cel mai inspirat cadou. Îţi dăm câteva idei care vor transmite mesajul: „am căutat acest cadou mai departe decât pe rafturile magazinului de la colţ.“

Pentru numele lui Dumnezeu, nu fă cadou o crăciuniţă Sau, pentru că suntem la acest capitol, şampanie. E drept, nimeni nu strâmbă din nas la o sticlă de Veuve Clicquot, dar probabil că nu e cel mai inspirat cadou. Îţi dăm câteva idei care vor transmite mesajul: „am căutat acest cadou mai departe decât pe rafturile magazinului de la colţ.“

În loc de… un album de artă numai bun de pus pe măsuţa din sufragerie.
Adu… o carte veche sau, şi mai bine, o ediţie de colecţie. E un cadou decadent care îţi va face gazda să se simtă erudită.

În loc de… o sticlă de vin roşu.
Adu… o sticlă de vin de Porto – o băutură perfectă pentru a fi savurată după masă şi care nu se va „ciocni“ cu alegerile gazdei pentru preparatele culinare din timpul mesei.

În loc de… un buchet de flori.
Adu… o vază vintage – un obiect de care cu toţii avem nevoie dar pe care aproape niciodată nu ni-l cumpărăm singuri.

În loc de… un ornament de sărbătoare.
Adu… un set de tacâmuri speciale pentru brânzeturi. Gazdele îl vor folosi cu siguranţă de mai multe ori pe an şi de fiecare dată îşi vor aduce aminte de tine.

De Danielle Pergament; traducere şi adaptare de Mirela Ujică; foto Gourmet/Yanes Romulo A