20 de lucruri pe care să le faci vara asta în Bucureşti

Cum să rezişti timp de trei luni (caniculare) în miezul oraşului? Pui la punct un plan de atac care să îţi facă serile şi weekendurile cât mai faine. Noi venim cu 20 de idei!

Cum să rezişti timp de trei luni (caniculare) în miezul oraşului? Ei bine, pui la punct un plan de atac care să îţi facă serile şi weekendurile cât mai faine. Noi am adunat mai jos nu mai puţin de 20 de idei simpatice care promitem că îţi vor mai potoli un pic dorul de vacanţă şi îţi vor face vara citadină un pic mai plăcută.

1. Pleacă în căutarea celor mai frumoase case ale Bucureştiului. Ai ochit cu siguranţă în drumul tău prin Capitală o mulţime de case de o frumuseţe aproape ireală. Şi nici nu îţi imaginezi câte zeci de astfel de clădiri de patrimoniu există presărate printre străduţele ascunse ale oraşului. Îţi reamintim doar câteva dintre ele: Casele Brătianu, Casa Vernescu, Casa Titulescu, Casa Monteoru, Casa Mincu, Casa Disescu, Casele Ceasianu, Casa Aman, Casa Assan, Casa Macca, Casa Nicolae Minovici, Casa Melik, Casa Doina, Casa Chrissoveloni, Casa Librech… Dacă eşti într-adevăr pasionată de casele boiereşti ale Bucureştiului verifică programul cursurilor Fundaţiei Calea Victoriei (www.fundatiacaleavictoriei.ro) în căutarea cursului Bucureştiul şi casele sale boiereşti – noi abia aşteptăm următoarea rundă de înscrieri. 

2. Ascultă jazz în mijlocul oraşului. Ca în fiecare an, la început de iulie, Piaţa George Enescu se transformă în locul de întâlnire al iubitorilor de jazz. Între 2 şi 6 iulie se dă startul unei noi ediţii de  Bucharest Jazz Festival ce aduce pe scena din mijlocul oraşului o mulţime de muzicieni de renume din lumea jazz-ului – printre ei, Alex Simu Quartet, Ana Cristina Leonte, Carmen Lundi, Lee Konitz, John Scofield şi mulţi alţii. Detalii pe www.arcub.ro.

3. Mergi la o piesă de teatru underground. Mai e puţin până ce marile teatre îşi închid stagiunea, însă asta nu înseamnă că nu ne bucurăm de piese bune până în toamnă. Godot Cafe, Unteatru sau Green Hours 2 îşi continuă programul cu o mulţime de piese faine. Plus: abia aşteptăm veşti despre ediţia din acest an a Festivalului UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice. Detalii pe www.daya.ro

4. Savurează o carte bună într-un hamac. Da, în mijlocul oraşului! Dă o fugă până la Cărtureşti, ia cu tine una dintre cărţile bune proaspăt ieşite de sub presa tiparului şi citeşte-o… direct în hamacul din Grădina Verona cu o limonadă de rodii aproape.

5. Fă o vizită la Grădina Botanică. Sau la  Grădina Japoneză din Parcul Herăstrău. Dacă vrei acel moment de respiro în care pur şi simplu să te relaxezi în mijlocul naturii, acestea sunt cele două locuri pe care noi le adorăm în Bucureşti. Nu le rata!

Intră în galeria foto pentru a descoperi şi celelalte 15 de idei propuse de noi.

Foto: Hepta, www.outnow.ch, arhiva personală