Londra: Ghidul neconvențional

Ai mai vizitat Londra până acum și ai văzut cele mai mari muzee, cafenele celebre și toate punctele de atracție din ghidul turistic. Dar vrei să încerci altceva.

Madame Tussauds e grozav, la fel și Trafalgar Square, dar îți dorești să eviți aglomerația. Nu prea mai vrei să te înghesui cu alte câteva sute de turiști, ca să te apropii de un monument sau de o pictură. Cauți toate locurile neconvenționale, să cunoști orașul așa cum îl știu localnicii. That’s more fun! Uite câteva ponturi pentru a vizita Londra pe care n-o știi.

 

Pregătește-te să mergi – mult

Ia o hartă și planifică-ți un altfel de vacanță în Londra: cele mai cool cartiere. Încearcă o plimbare matinală pe străzile pline de farmec din Notting Hill și caută să ajungi pe Portobello Road, raiul antichităților. Oricând îți e poftă de ceva bun, oprește-te la brutărie și savurează o gustare englezească, proaspăt scoasă din cuptor.

Sau pierde o zi întreagă în East-London, pentru cumpărături. Dacă prinzi flea markets, nu le rata. Vei găsi haine, antichități, bijuterii, tot ce ți-ai putea dori, la prețuri mici. Pentru contrast, ia-o la pas prin Mayfair, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Londra. Nici nu vei știi ce să alegi dintre restaurantele elegante și magazinele cu haine din cele mai fine materiale.

Ia bus-ul Hop-On-Hop-Off

Celebrele autobuze cu etaj, visul oricărui turist. Și tu nu ești turistul clasic, vrei altceva. Ok, dar cu un tur în autobuz vezi tot orașul și atracțiile turistice rapid, fără mulți bani sau complicații. Ar fi păcat să le ratezi, plus că îți rămâne destul timp să cauți locurile neconvenționale. Și ca turul să fie mai plăcut, urcă-te dis de dimineață, pe scaunul din față, cu o cafea fierbinte. Vei vedea Buckingam Palace și Big Ben-ul fără să te înghesui printre turiști.

Alege cu atenție hotelul

Dacă îți dorești o experiență autentic englezească, ai două opțiuni. Poți alege un hotel cu istorie, cum ar fi The Goring, în care Kate Middleton și-a petrecut ultima noapte înainte de nunta regală. Sau îți poți rezerva un întreg apartament prin Airbnb. Și aici variantele sunt nenumărate!

 Alege galeriile în locul muzeelor

Da, tuturor ne place să vizităm muzeele celebre dintr-un oraș pe care îl vedem prima dată. Dar dacă nu alegi ziua potrivită, va trebui să înfrunți cozi de sute de persoane și aglomerația infernală din fiecare sală. Parcă își pierde farmecul de tot. Ia-o încet, caută galeriile de cartier, descoperă artiști de care nu ai mai auzit.

Foto: 123rf.com

erika
erika.chivu@ringier.ro