Friptură de pui cu măsline

Rețetă direct de la ferma lui Mimi și Oddur Thorisson, din Saint-Yzans-Médoc.

Alături de această gustoasă friptură de pui, recomandarea lui Thorisson este un vin roșu de Bordeaux.

Ingrediente (pentru patru porții)

  • Un pui (în jur de 1,5 – 2 kilograme)
  • 3 linguri de unt nesărat
  • Sare de mare grunjoasă
  • Amestec de condimente
  • 10 cartofi mici, tăiați în patru
  • 3 cepe, tăiate în jumătate
  • 450 de grame de măsline verzi fără sâmburi
  • 2 căței de usturoi, mari

Pentru amestecul de condimente

  • o linguriță de oregano uscat
  • o linguriță de coriandru uscat
  • o linguriță de chimion uscat
  • o linguriță de paprika uscată
  • o linguriță de ghimbir
  • o linguriță de scorțișoară
  • Piper proaspăt măcinat

Preparare
1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge interiorul și exteriorul puiului cu unt și sare. Asezonează cu amestecul de condimente.
2. Unge o tavă cu unt sau o tigaie și așază cartofii și cinci jumătăți de ceapă. Pune jumătatea de ceapă rămasă, câteva măsline și câțiva căței de usturoi în interiorul puiului și așază-l cu pieptul în sus, deasupra cartofilor. Dă tava la cuptor.
3. După o oră, adaugă și restul măslinelor în interiorul puiului și stropește-l cu ulei de măsline. Ține la cuptor la 70 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră și 20 de minute. Scoate de la cuptor și așteaptă 10 minute până să începi să servești.

Poftă bună!

erika
erika.chivu@ringier.ro