
27 Jan Friptură de pui cu măsline
Rețetă direct de la ferma lui Mimi și Oddur Thorisson, din Saint-Yzans-Médoc.
Alături de această gustoasă friptură de pui, recomandarea lui Thorisson este un vin roșu de Bordeaux.
Ingrediente (pentru patru porții)
- Un pui (în jur de 1,5 – 2 kilograme)
- 3 linguri de unt nesărat
- Sare de mare grunjoasă
- Amestec de condimente
- 10 cartofi mici, tăiați în patru
- 3 cepe, tăiate în jumătate
- 450 de grame de măsline verzi fără sâmburi
- 2 căței de usturoi, mari
Pentru amestecul de condimente
- o linguriță de oregano uscat
- o linguriță de coriandru uscat
- o linguriță de chimion uscat
- o linguriță de paprika uscată
- o linguriță de ghimbir
- o linguriță de scorțișoară
- Piper proaspăt măcinat
Preparare
1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge interiorul și exteriorul puiului cu unt și sare. Asezonează cu amestecul de condimente.
2. Unge o tavă cu unt sau o tigaie și așază cartofii și cinci jumătăți de ceapă. Pune jumătatea de ceapă rămasă, câteva măsline și câțiva căței de usturoi în interiorul puiului și așază-l cu pieptul în sus, deasupra cartofilor. Dă tava la cuptor.
3. După o oră, adaugă și restul măslinelor în interiorul puiului și stropește-l cu ulei de măsline. Ține la cuptor la 70 de grade Celsius, timp de aproximativ o oră și 20 de minute. Scoate de la cuptor și așteaptă 10 minute până să începi să servești.
Poftă bună!