Planuri de vacanță în Franța: Paris și Chamonix

Da, planurile de vacanţă te bucură de fiecare dată. Dar ce să alegi după un an de muncă? O staţiune montană unde să te bucuri de aer curat şi unde să faci sport? Sau un oraş minunat din Europa, pe care să-l colinzi cu simţ de răspundere şi fără pic de odihnă?Îți recomandăm Franța, fie că alegi celebra capitală sau preferi un orășel mic de munte.

Paris Je t’aime
Parisul meu nu mai este de mult cel turistic. Vara aceasta încearcă să nu stai prea mult prin muzee (ai tot timpul în vacanţa de iarnă) şi bucură-te de parcurile şi de terasele cochete răspândite în cele mai frumoase zone ale oraşului. Stai la umbră în Grădinile Luxembourg cu o carte minunată în mână, bea un pahar de vin pe terasa Les Deux Magots, scrie-ţi impresiile de călătorie sorbind dintr-un cappuccino la Café de Flore, priveşte oraşul de sus din Tour Eiffel sau petrece-ţi o după-amiază în minunatele grădini de la Versailles. Străbate la pas Cartierul Latin şi cumpără-ţi o carte de la unul dintre anticariate, sau mergi la picnic pe Champ de Mars.

162-18_cmjn

Creste în nori
Pentru mine spiritul francez se regăseşte perfect în Provence. Câmpurile de lavandă, peisajele, vinurile şi chiar nesuferitul mistral fac parte din farmecul irezistibil al acestei ţări. Dar, de multe ori, vara, când temperaturile escaladează scandalos în termometru, redescopăr cu bucurie elegantul Chamonix. Peisaje care-ţi taie respiraţia, gheţarul înzăpezit tot timpul anului, florile delicate, ce poţi să-ţi doreşti mai mult dacă ai nevoie de câteva zile relaxante, în care să te rupi de haosul oraşului?

314964079_1e5bbf36f0_o

Poţi merge cu bicicleta pe cărări de munte, poţi face escaladă sau te poţi plimba agale, dacă niciunul dintre sporturile despre care ţi-am spus nu-ţi este prieten. Opreşte-te la o tartă delicioasă cu fructe, bea un pahar de şampanie seara, priveşte norii sau petrece-ţi noaptea într-un club (cu rochia ta senzaţională, care sigur va frânge câteva inimi) unde poţi dansa până la epuizare: nimic nu este prea extravagant în Chamonix.

34756294_27faec23f1_o

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro