Quiche cu dovlecel

O rețetă delicioasă pregătită pentru GLAMOUR de Ileana Sebe

Ingrediente:

  • 250 de grame de făină (albă, integrală sau chiar de orez, dacă îți dorești o tartă fără gluten)
  • 100 de grame de unt sau 100 de mililitri de ulei
  • Patru ouă
  • Patru dovlecei
  • 250 de mililitri de smântână
  • 200 de grame de brânză (mie îmi place cea de capră, dar e la fel de potrivită orice altă brânză care îți place sau pe care o ai prin casă)
  • Mărar

Preparare:

Se încălzește cuptorul la 180 de grade.
Pentru aluat se amestecă făina cu untul şi apoi se adăugă un ou şi un praf de sare. Dacă aluatul rămâne sfărâmicios, se mai adaugă puţina apă (blatul din făină de orez nu este prea elastic). Compoziţia se întinde într-o tavă de tartă, unsă cu ulei sau cu unt – eu folosesc una cu fund detaşabil, ceea ce o face mai uşor de scos, la final. Apoi, se pune la congelator pentru cel puţin jumătate de oră. Între timp, se amestecă smântâna cu brânza şi cu ouăle pentru umplutură. Apoi, se condimentează. Dovleceii se taie rondele subţiri. Aluatul se pune la cuptor pentru 10-15 minute, se scoate şi se pune umplutura, iar deasupra se aşază dovleceii de jur împrejur. Mărarul se presară deasupra. Se lasă apoi la cuptor pentru 30-45 de minute, în funcţie de tipul de ardere al cuptorului. Trebuie să fie uşor rumenită. La final, se presară deasupra piper roşu.

Citește și:
Ce cocktail ți se potrivește în funcție de zodie
Parfait cu piersici şi brandy

Foto: Cătălin Georgescu

roxana.cornac
roxana.cornac@glamour.ro