Pancakes cu fructe de pădure

O zi excelentă se cunoaşte de dimineaţă. Iar atunci când alături de cafea ai preparate delicioase şi proaspete, capeţi energie pentru întreaga zi.

Trei bloggeri au propus pentru GLAMOUR variante ale unui mic dejun ideal. Voi cum vă începeţi ziua?

Antonina Sociu, dulcegarii-culinare.ro  

* Pancakes cu fructe de pădure
Ingrediente: 230 de grame făină; 260 de mililitri de lapte; 4 ouă; 10 grame de praf de copt; 2 linguri cu esenţă de vanilie; 100-200 de grame de fructe de pădure; coajă rasă de portocală; sirop de zmeură, miere de albine etc.
Mod de preparare: Într-un vas se amestecă făina cu praful de copt. Apoi se încorporează cu mixerul cele patru gălbenuşuri, esenţa de vanilie şi laptele. Într-un alt bol se mixează albuşurile care se încorporează şi ele în compoziţie cu ajutorul unei spatule. Se lasă compoziţia în frigider timp de 30 minute – 1 oră, pentru a-şi stabiliza consistenţa. Se încinge o tigaie antiaderentă, unsă cu puţin ulei, în care se toarnă compoziţia de pancakes cu un polonic. Pe o parte a clătitei se presară câteva fructe de pădure, coajă de portocală şi se lasă timp de 1 minut pe fiecare parte, la foc mic.
„Se face un turn din pancake, se adaugă sirop de zmeură, miere de albine sau orice vă face vouă ziua mai dulce şi frumoasă… Poate ciocolată, dulceaţă, dar asta stiţi mai bine voi!“

Foto: Antonina Sociu

.